Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa.Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu a možnosť hravosti pri jeho konzumácii v podobe jej obhryzania a vyludzovania zvukov obdivu.Úsmevy na mastných tvárach prítomných stolovníkov boli odmenou za čas strávený prípravou tohto jedla.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karé odblaníme a ...
  2. ... naporcujeme na hrubšie plátky.
  3. Z oleja,soli,korenia a horčice si vymiešame marinádu a naklepane plátky mäsa v nej dobre namočíme,pridáme bylinky a cibuľu a necháme odležať.
  4. Na rozpálenom oleji ich prudko opečieme .
  5. ...
  6. Pretože som vlastníkom praktickej elektrickej panvice tak som opečené mäso preložil na ňu,podlial vývarom a prikryté piekol do mäkka (ale dá sa to aj na plechu v rúre!!)Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom a dopečieme.
  7. Ako prílohu som zvolil opekané zemiaky s rozmarínom,cesnakové cestovinky,fazuľkové struky na mede s čilli,domáci kečup ročník 2010 a pivo!!!