Pečená zelenina
Pečená zelenina
Autor receptu: zubka
Ak máte radi zeleninu na
akýkoľvek spôsob, tento recept
je pre vás.
2-4 porcie |
15 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Kapustu, mrkvu, reďkovku, cibuľu, karfiol, zemiaky (prípadne cvikla, zeler, šampiňóny, kaleráb... čo máte radi) nakrájame a dáme na plech s papierom na pečenie.
Koreniny rozmiešame v olivovom oleji a polejeme ním zeleninu.
- Olivového oleja by malo byť tak akurát, zeleninka by sa nemala v oleji kúpať :) ale aby zmes obalila každý kúsok zeleniny :)
- Piecť na 200 °C cca 20-30 minút.
Ja som piekla 30 minút, máme radi pripečenejšie.
Dobrú chuť 😊