Pečená zelenina

Pečená zelenina

Autor receptu: zubka

Ak máte radi zeleninu na akýkoľvek spôsob, tento recept je pre vás.

2-4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kapustu, mrkvu, reďkovku, cibuľu, karfiol, zemiaky (prípadne cvikla, zeler, šampiňóny, kaleráb... čo máte radi) nakrájame a dáme na plech s papierom na pečenie. Koreniny rozmiešame v olivovom oleji a polejeme ním zeleninu.
  2. Olivového oleja by malo byť tak akurát, zeleninka by sa nemala v oleji kúpať :) ale aby zmes obalila každý kúsok zeleniny :)
  3. Piecť na 200 °C cca 20-30 minút. Ja som piekla 30 minút, máme radi pripečenejšie. Dobrú chuť 😊