Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom. Výsledkom bola prekvapivo dobrá a chutná ryba, ktorá sa oplatila a piekla som ju takto už viackrát na žiadosť ostatných. Odporúčam vyskúšať, možno zachutí aj Vám.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Filety z mrazenej aljašskej tresky som umyla, osušila v papierovej utierke a vložila do pekáčika. Nechala som ich čiastočne rozmraziť. Dnes som robila len dve porcie, ale recept som uviedla pre 4 osoby. Možno však použiť akúkoľvek rybku.
  2. Zázvor som očistila v potrebnej dlžke, pokrájaqla na tenké plátky a tie na prúžky.
  3. Očistila som cesnak.
  4. Pripravila som si citronovú šťavu.
  5. Rybku som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Pokvapkala som ju citronovou šťavou a nechala 20 minút postáť.
  7. Pridala som zázvor a...
  8. ...prelisovaný cesnak.
  9. Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky a nechala som ich vo vode odstáť, aby sa vyplavil škrob.
  10. Odstáte zemiaky som scedila, nechala ešte odkvapkať a...
  11. ...vyutierala som ich v čistej utierke do sucha.
  12. Takto upravené zemiaky som dala do pekáčika, osolila som ich a posypala rascou a pridala som olej.
  13. Na rybku som pokládla plátky masla a spolu s pripravenými zemiakmi som dala do trúby naraz. Piekla som 20 minút na 220 stupňoch C.
  14. Podávala som s kolieskom citrona, podliate trochou vynikajúcej maslovo-citronovej šťavičky, v ktorej bolo jemne cítiť cesnak i zázvor. Zemiaky v tejto úprave sa k pečenej zázvorovo-cesnakovej rybke výborne hodili.