Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom. Výsledkom bola prekvapivo dobrá a chutná ryba, ktorá sa oplatila a piekla som ju takto už viackrát na žiadosť ostatných. Odporúčam vyskúšať, možno zachutí aj Vám.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Filety z mrazenej aljašskej tresky som umyla, osušila v papierovej utierke a vložila do pekáčika. Nechala som ich čiastočne rozmraziť. Dnes som robila len dve porcie, ale recept som uviedla pre 4 osoby. Možno však použiť akúkoľvek rybku.
- Zázvor som očistila v potrebnej dlžke, pokrájaqla na tenké plátky a tie na prúžky.
- Očistila som cesnak.
- Pripravila som si citronovú šťavu.
- Rybku som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Pokvapkala som ju citronovou šťavou a nechala 20 minút postáť.
- Pridala som zázvor a...
- ...prelisovaný cesnak.
- Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky a nechala som ich vo vode odstáť, aby sa vyplavil škrob.
- Odstáte zemiaky som scedila, nechala ešte odkvapkať a...
- ...vyutierala som ich v čistej utierke do sucha.
- Takto upravené zemiaky som dala do pekáčika, osolila som ich a posypala rascou a pridala som olej.
- Na rybku som pokládla plátky masla a spolu s pripravenými zemiakmi som dala do trúby naraz. Piekla som 20 minút na 220 stupňoch C.
- Podávala som s kolieskom citrona, podliate trochou vynikajúcej maslovo-citronovej šťavičky, v ktorej bolo jemne cítiť cesnak i zázvor. Zemiaky v tejto úprave sa k pečenej zázvorovo-cesnakovej rybke výborne hodili.