Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Foto: dajanca
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso Zobraziť celý popisRecept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.
- 2
Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je mi tu s Vami fajn a keďže od 1.1.2011 som na dôchodku, budem tu určite tráviť viac času.
@tinca tiež si myslím, že je to skvelá kombinácia, rada by som vyskúšala tvoj šalátik.