Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom

dajanca - fotkadajanca, 15. decembra 2010
Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Foto: dajanca

Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.

5
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg, údená
1 kg
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.

  2. 2

    Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Niečo takéto som ešte nejedla, takže si ukladám a určite vyskúšam
Hladná som, davaj sem to jedlo. Veľmi pekne to vyzerá.
dajanca, receptík sa určite zapáči ! mne sa už napr. páči :-) v dohľadnej dobe vyskúšam.