Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom

Autor receptu: dajanca

Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.

5
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.
  2. Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.