Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Autor receptu: dajanca
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou
jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je
veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len
nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak
toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.
5 porcií |
5 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.
- Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.