Pečená tekvica

Pečená tekvica s camembertom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístky tymianu otrháme, strúčik cesnaku pretlačíme, zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a olivovým olejom.
  2. Tekvice umyjeme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a vydlabeme jadierka. Potrieme trochou pripraveného ochuteného oleja, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Polovice tekvíc uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie rezom nadol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
  3. Tekvice vyberieme z rúry a otočíme hore reznou plochou. Do každej priehlbiny tekvice vložíme jeden camembert, pokvapkáme trochou ochuteného oleja, posypeme tekvicovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút, syr by mal byť tekutý. Potom ihneď podávame.