Pečená plnená cuketa

Pečená plnená cuketa so zemiakmi

Autor receptu: helena10

Jednoduchý a chutný obed z jedného pekáča.

Postup

  1. Cuketu rozkrojíme napoly. Zbavíme len dužiny, jadierok, nešúpeme. Vnútro osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Naplníme ho vopred na oleji urobenou praženicou z vajec, nakrájanej šunky, štipky soli. Uložíme na pekáč.
  2. K cukete na ten istý pekáč naložíme na kolieska nakrájané zemiaky. Posolíme a navrch dáme niekoľko menších tenkých plátkov masla. Pečieme vo vyhriatej rúre.
  3. Pred dopečením povrch praženice v cukete zakryjeme nakrájaným taveným alebo nastrúhaným tvrdým syrom podľa vlastnej chuti. Dopečieme.
  4. Na tanieri môžeme posypať nastrihanou petržlenovou vňaťou.