Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou fotorecept
Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na túto ťažkú dobu. Kto neochutná, nevie o čo prichádza.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2500 g mladá |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 - 300 g |
|
1 ks |
|
2 ks suché |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Broskyne z kompótu necháme odkvapkať v sitku. Kuracie prsia pokrájame na menšie kusy, aby vošli do mlynčeka na mäso.
-
2
Mäso, broskyne a tvrdé rožky zomelieme. Všetko čo ide na plnku dáme do misy a vymiešame, aby plnka nebola riedka. Múkou upravíme hustotu plnky. Dostatočne osolíme. Plnka pri ochutnaní vám musí chutiť.
-
3
Kačicu sme si vopred dobre osolili. Soľ vtierame rukou do mäsa aj vnútro kačice. Tak isto aj potrieme celú kačku rascou. Naplníme ju plnkou a uzavrieme otvor, buď zošijeme alebo spojíme ihlicami.
-
4
Najlepšie je to spraviť v rímskom hrnci. Podlejeme nálevom z kompótu. Nič iné - ono si to masť pustí. Vložíme prikryté do rúry, ktorú zapneme na 220 °C na pol hodinu. Potom prepneme teplotu na 180 °C na 120 minút. Po tejto dobe dáme vrch hrnca preč a dopečieme za častého polievania do červenej farby. Mne sa to pieklo ešte 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte vlastnej rúre.
-
5
Po tejto dobe máme kačku ako vymaľovanú a pripravenú na liečenie imunity. Tie broskyne tam dodali ohromnú chuť.
-
6
Už len naporciujeme plnku a mäso. Prílohu si zvoľte podľa uváženia. Ja som zvolil zemiaky spravené na pare a štuchané s výpekom z hrnca.
Vďaka za koment. Vyskúšaj a daj vedieť. Ta kačka nasiakla broskyňami, tie jej dodali ohromnú chuť. Tá plnka tak isto veľmi chutná. To ma na to naviedol dedo, že on to kedysi jedol na montážach v českom raji. Môžem len dodať mal pravdu.