Plnená pečená kačka
Plnená pečená kačka

Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 4. novembra 2020
Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept)
Foto: kvakac

Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na túto ťažkú dobu. Kto neochutná, nevie o čo prichádza.

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
170 minút
na 180 °C

Suroviny

2500 g mladá
100 ml
Plnka:
500 g
250 - 300 g
1 ks
2 ks suché
3 PL
2 PL
1 KL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Broskyne z kompótu necháme odkvapkať v sitku. Kuracie prsia pokrájame na menšie kusy, aby vošli do mlynčeka na mäso.

    Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso, broskyne a tvrdé rožky zomelieme. Všetko čo ide na plnku dáme do misy a vymiešame, aby plnka nebola riedka. Múkou upravíme hustotu plnky. Dostatočne osolíme. Plnka pri ochutnaní vám musí chutiť.

    Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kačicu sme si vopred dobre osolili. Soľ vtierame rukou do mäsa aj vnútro kačice. Tak isto aj potrieme celú kačku rascou. Naplníme ju plnkou a uzavrieme otvor, buď zošijeme alebo spojíme ihlicami.

    Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najlepšie je to spraviť v rímskom hrnci. Podlejeme nálevom z kompótu. Nič iné - ono si to masť pustí. Vložíme prikryté do rúry, ktorú zapneme na 220 °C na pol hodinu. Potom prepneme teplotu na 180 °C na 120 minút. Po tejto dobe dáme vrch hrnca preč a dopečieme za častého polievania do červenej farby. Mne sa to pieklo ešte 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte vlastnej rúre.

    Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe máme kačku ako vymaľovanú a pripravenú na liečenie imunity. Tie broskyne tam dodali ohromnú chuť.

    Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už len naporciujeme plnku a mäso. Prílohu si zvoľte podľa uváženia. Ja som zvolil zemiaky spravené na pare a štuchané s výpekom z hrnca.

    Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kačka je v mrazáku, všetko ostatné tiež mám - tvoj recept prišiel ako na zavolanie. Vďaka zaň. Kačka bude tento víkend.
@farbuska (4.11.2020 20:24)

Vďaka za koment. Vyskúšaj a daj vedieť. Ta kačka nasiakla broskyňami, tie jej dodali ohromnú chuť. Tá plnka tak isto veľmi chutná. To ma na to naviedol dedo, že on to kedysi jedol na montážach v českom raji. Môžem len dodať mal pravdu.