Plnená pečená kačka

Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na túto ťažkú dobu. Kto neochutná, nevie o čo prichádza.

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
170 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Broskyne z kompótu necháme odkvapkať v sitku. Kuracie prsia pokrájame na menšie kusy, aby vošli do mlynčeka na mäso.
  2. Mäso, broskyne a tvrdé rožky zomelieme. Všetko čo ide na plnku dáme do misy a vymiešame, aby plnka nebola riedka. Múkou upravíme hustotu plnky. Dostatočne osolíme. Plnka pri ochutnaní vám musí chutiť.
  3. Kačicu sme si vopred dobre osolili. Soľ vtierame rukou do mäsa aj vnútro kačice. Tak isto aj potrieme celú kačku rascou. Naplníme ju plnkou a uzavrieme otvor, buď zošijeme alebo spojíme ihlicami.
  4. Najlepšie je to spraviť v rímskom hrnci. Podlejeme nálevom z kompótu. Nič iné - ono si to masť pustí. Vložíme prikryté do rúry, ktorú zapneme na 220 °C na pol hodinu. Potom prepneme teplotu na 180 °C na 120 minút. Po tejto dobe dáme vrch hrnca preč a dopečieme za častého polievania do červenej farby. Mne sa to pieklo ešte 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte vlastnej rúre.
  5. Po tejto dobe máme kačku ako vymaľovanú a pripravenú na liečenie imunity. Tie broskyne tam dodali ohromnú chuť.
  6. Už len naporciujeme plnku a mäso. Prílohu si zvoľte podľa uváženia. Ja som zvolil zemiaky spravené na pare a štuchané s výpekom z hrnca.