Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička Fudo

Autor receptu: kvakac

Fudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, či s ryžou a či so zemiakmi. Toľko je tu už sladkosti tak niečo aj iné uvariť, aby sa sladkosti neprejedli, tá ne.

8 - 10
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 150/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Je to tak jednoduché, že som to ani nefotil až hotové. Slaninu a syr použijeme plátky. Použijeme kvalitný hrniec alebo pekáč z jenského skla, aby nám to neprihorelo. Takže hrniec potrieme olejom alebo masťou. Na spodok uložíme celistvú vrstvu údeného boku. Na to uložíme celistvú vrstvu mäsa pokrájaného na hrubšie rezne, ktoré teraz posolíme a posypeme koreninami.
  2. Teraz na to uložíme vrstvu údeného boku a na to vrstvu syra. Ďalej vrstvu mäsa, ktoré znovu posolíme a okoreníme. Na mäso teraz syr a údený bok a okoreníme. To som mal vrch. Mne vyšli dve vrstvy mäsa, tri vrstvy slaniny a dve vrstvy syra. Nepodlievame, žiadna voda, ani olej. Samé si pustí toľko masti, že jej bude dosť.
  3. Zakryjeme vrchnou časťou misy a dáme do rúry na 140 °C - 150°C na 210 minút. Potom to ešte otvorené pripečieme pri 200 °C na 20 - 30 minút. Verte pri tej vôni vám v žalúdku budu všetci čerti vyhrávať. U nás to ide ako prvé s chlebom. Potom si prílohu sami zvolíte. Ide k tomu rôzna príloha. Takže trochu zmeny po toľkých sladkostiach.