Pečená kapusta s parmezánom a slaninou
Autor receptu: boise
Včera bol pridaný recept na pečenú kapustu. Tak pridávam aj ja ten svoj, dúfam že sa vám bude tiež páčiť :)
Postup
- Kapustu rozkrojíme na štvrtinky. Vyberte si fakt malú hlávku, aby ste to nemuseli piecť dlho.
- Alobal preložíme dvojmo, položíme naň kapustu a osolíme. Potom na kapustu čerstvo pomelieme korenie štyroch farieb a posypeme na drobno nakrájaným cesnakom.
- Na každú štvrťku kapusty dáme po 3 tenké plátky masla.
- Posypeme asi polovicou parmezánu.
- Preložíme plátkami slaniny (komu koľko chutí).
- Poriadne zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov.
- Pečieme dokiaľ nie je kapusta mäkkšia. Mne to trvá v lenivej rúre tak hodinu. Potom odkryjeme a ešte 10-15 minút necháme zapekať odkryté.
- Takto to vyzerá upečené. Potom už len nakrájať na tanier a posypať zvyšným parmezánom. V letných mesiacoch sa to dá robiť aj na grile, je to ešte lepšie. Treba to na ňom tak 2-3x otočiť (vtedy vynecháme bod 7). Dobrú chuť :)