Pečená kapusta s parmezánom a slaninou

Autor receptu: boise

Včera bol pridaný recept na pečenú kapustu. Tak pridávam aj ja ten svoj, dúfam že sa vám bude tiež páčiť :)

Suroviny

Postup

  1. Kapustu rozkrojíme na štvrtinky. Vyberte si fakt malú hlávku, aby ste to nemuseli piecť dlho.
  2. Alobal preložíme dvojmo, položíme naň kapustu a osolíme. Potom na kapustu čerstvo pomelieme korenie štyroch farieb a posypeme na drobno nakrájaným cesnakom.
  3. Na každú štvrťku kapusty dáme po 3 tenké plátky masla.
  4. Posypeme asi polovicou parmezánu.
  5. Preložíme plátkami slaniny (komu koľko chutí).
  6. Poriadne zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov.
  7. Pečieme dokiaľ nie je kapusta mäkkšia. Mne to trvá v lenivej rúre tak hodinu. Potom odkryjeme a ešte 10-15 minút necháme zapekať odkryté.
  8. Takto to vyzerá upečené. Potom už len nakrájať na tanier a posypať zvyšným parmezánom. V letných mesiacoch sa to dá robiť aj na grile, je to ešte lepšie. Treba to na ňom tak 2-3x otočiť (vtedy vynecháme bod 7). Dobrú chuť :)