Pečené údené mäso
Pečená burgunda (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.
8 porcií |
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Takto vyzerá to mäso. Je to údené a tepelne opracované. Ja som ho chcel použiť do marinády, tak som ho išiel upiecť.
- Zo všetkých surovín zmiešame kašu a potrieme ňou mäso. Dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C pol hodinu. Robil som to preto, lebo som si nebol istý, či je mäso dostatočne tepelne spracované. Napokon takto získa aj lepšiu chuť na ďalšiu konzumáciu.
- Po pol hodine sa na nás usmeje takáto mňamka. Môžeme to už teraz jesť, alebo použijeme na ďalšie spracovanie.
- Po vychladnutí mäso nakrájame po dĺžke na plátky a môžeme ďalej spracovať, alebo so zemiakmi jesť. No poviem vám je to dobré aj samotné bez chleba.
- Takto som si predstavoval výsledné jedlo.