Pečené údené mäso

Pečená burgunda (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.

8
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Takto vyzerá to mäso. Je to údené a tepelne opracované. Ja som ho chcel použiť do marinády, tak som ho išiel upiecť.
  2. Zo všetkých surovín zmiešame kašu a potrieme ňou mäso. Dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C pol hodinu. Robil som to preto, lebo som si nebol istý, či je mäso dostatočne tepelne spracované. Napokon takto získa aj lepšiu chuť na ďalšiu konzumáciu.
  3. Po pol hodine sa na nás usmeje takáto mňamka. Môžeme to už teraz jesť, alebo použijeme na ďalšie spracovanie.
  4. Po vychladnutí mäso nakrájame po dĺžke na plátky a môžeme ďalej spracovať, alebo so zemiakmi jesť. No poviem vám je to dobré aj samotné bez chleba.
  5. Takto som si predstavoval výsledné jedlo.