Pečená bravčová slabinka na čiernom pive fotorecept

tinca - fotkatinca, 2. marca 2015
Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept)
Foto: tinca

Tento druh mäsa je veľmi chutný a keď natrafite na pekný kúsok, nie je ani taký mastný ako bôčik. Slabinka je úžasne chutná teplá, ale aj za studena.

5-6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1200 g
5-6 strúčiky
cca 1,5 dl čierne
1 ks väčšia
 celá
 na potretie
Marináda:
2 PL(alebo olivový)
3 strúčiky
 (alebo sušený)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kožu na mäse som si dala narezať do mriežky už u mäsiara, lebo na to treba dobrý ostrý nôž. Deň pred prípravou si urobíme marinádu tak, že rozmarín nadrobno nasekáme, cesnak pretlačíme a zmiešame všetky uvedené ingrediencie na marinádu. Mäso osušíme, hojne prešpikujeme kúskami cesnaku a natrieme marinádou. Necháme odstáť v chladničke cca 24 hod., aby mäso prešlo chuťami. Soľ do marinády nedávame, lebo by nám z mäsa vytiahlo vodu.

    Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečením slabinku zviažeme potravinárskym špagátikom, aby mala pekný tvar a dobre sa nám porcovala. Pred pečením mäso posolíme a posypeme celou rascou. Na boky pridáme rozkrojenú cibuľu, podlejeme trochou vody a keď sa mäso rozpečie pridáme čierne pivo. Pečieme cca 2 hodiny, najprv zakryté a počas pečenia slabinku polievame výpekom. Pred dopečením odokryjeme, vrch mäsa potrieme medom a zagrilujeme do chrumkava. Necháme asi pol hodinku odležať prikryté alobalom.

  3. 3

    Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou s jablkami. Rcp na kapustu som tu už pridala. Keďže som mala predtým knedľu k segedínu, tak som zvolila ako prílohu maslové zemiaky. RADA navyše: ak máte radi cesnak môžete si ho upiecť spolu s mäskom prekrojený napoly, je to pochúťka.Dobrú chuť!

    Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osloví vás aj zastudena s chrumkavým chlebom a trebars s kyslou uhorkou.

    Pečená bravčová slabinka na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
to musí byť super chuť. Ukladám K.K. Najbližšie vyskúšam. @tinca - nebude to dobré aj z krkovičky? Mládež už totiž chce všetko len zdravé. Aj keď ja tvrdím, že občas je treba črevá premastiť.

Pridaj komentár k receptu: