Pavlovovej torta fotorecept

lamey - bez fotkylamey, 11. februára 2016
Pavlovovej torta (fotorecept)
Foto: lamey
10
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

6 ks
300 g
2 PL
2 PL
250 ml
250 g
2 ks
40 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dobre vychladené bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne prisypeme práškový cukor až kým nemáme lesklú bielu hmotu.

  2. 2

    Zlatý klas zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme ich do bielkovej masy, ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili a nezostali nám hrudky.

  3. 3

    Vzniknutú masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do požadovaného tvaru.

    Pavlovovej torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sušíme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme ďalších asi 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej pootvorenej rúre.

    Pavlovovej torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme Mascarpone, vanilkové cukry a rum. Všetko opatrne zmiešame do jemného krému iba lopatkou, už nie mixérom, aby sa šľahačka nezrazila.

    Pavlovovej torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém vylejeme na upečený bielkový korpus.

    Pavlovovej torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec ozdobíme čerstvým, prípadne mrazeným ovocím.

    Pavlovovej torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Moja premiera Pavlovovej, este tuhne pre dnesnu navstevu. Rum som vymenila za vajecny liker a v lete s cerstvym ovocim to bude uplne super. Vdaka za rcp.



Pridaj komentár k receptu: