Foto: lamey
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Dobre vychladené bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne prisypeme práškový cukor až kým nemáme lesklú bielu hmotu.
- 2
Zlatý klas zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme ich do bielkovej masy, ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili a nezostali nám hrudky.
- 3
Vzniknutú masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
- 4
Sušíme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme ďalších asi 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej pootvorenej rúre.
- 5
Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme Mascarpone, vanilkové cukry a rum. Všetko opatrne zmiešame do jemného krému iba lopatkou, už nie mixérom, aby sa šľahačka nezrazila.
- 6
Krém vylejeme na upečený bielkový korpus.
- 7
Nakoniec ozdobíme čerstvým, prípadne mrazeným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu