Pavlovovej torta (fotorecept)
Autor receptu: lamey
10 porcií |
30 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup- Dobre vychladené bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne prisypeme práškový cukor až kým nemáme lesklú bielu hmotu.
- Zlatý klas zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme ich do bielkovej masy, ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili a nezostali nám hrudky.
- Vzniknutú masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
- Sušíme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme ďalších asi 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej pootvorenej rúre.
- Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme Mascarpone, vanilkové cukry a rum. Všetko opatrne zmiešame do jemného krému iba lopatkou, už nie mixérom, aby sa šľahačka nezrazila.
- Krém vylejeme na upečený bielkový korpus.
- Nakoniec ozdobíme čerstvým, prípadne mrazeným ovocím.
|