Pavlovovej torta (fotorecept)

Autor receptu: lamey

10
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Postup

  1. Dobre vychladené bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne prisypeme práškový cukor až kým nemáme lesklú bielu hmotu.
  2. Zlatý klas zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme ich do bielkovej masy, ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili a nezostali nám hrudky.
  3. Vzniknutú masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
  4. Sušíme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme ďalších asi 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej pootvorenej rúre.
  5. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme Mascarpone, vanilkové cukry a rum. Všetko opatrne zmiešame do jemného krému iba lopatkou, už nie mixérom, aby sa šľahačka nezrazila.
  6. Krém vylejeme na upečený bielkový korpus.
  7. Nakoniec ozdobíme čerstvým, prípadne mrazeným ovocím.