Pavlovovej minitortičky s malinovou omáčkou
Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 31. decembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 31. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
14 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky, postupne po lyžičkách pridávame práškový cukor. Keď je sneh dostatočne tuhý, pridáme citrónovú šťavu. Sneh dáme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie vytláčame malé kopčeky, ktoré sušíme 1 hodinu pri 100 stupňoch.
- 2
Malinová omáčka: Uvaríme maliny s cukrom. Keď zmäknú, pretlačíme ich cez sitko a omáčku zahustíme kukuričným škrobom. Necháme vychladnúť.
- 3
Šľahačka: Smotanu vyšľaháme.
- 4
Na malé tortičky dáme na troška malinovej omáčky, na to šľahačku, ktorú tiež polejeme malinovou omáčkou. Servírujeme s ovocím.
Tiež snehový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu