Snehový dezert
Snehový dezert

Pavlovovej minitortičky s malinovou omáčkou

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 31. decembra 2021
Pavlovovej minitortičky s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
14 ks
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
250 g
1 ČL
Malinová omáčka:
200 g
4 PL
1 ČL
Šľahačka:
300 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky, postupne po lyžičkách pridávame práškový cukor. Keď je sneh dostatočne tuhý, pridáme citrónovú šťavu. Sneh dáme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie vytláčame malé kopčeky, ktoré sušíme 1 hodinu pri 100 stupňoch.

  2. 2

    Malinová omáčka: Uvaríme maliny s cukrom. Keď zmäknú, pretlačíme ich cez sitko a omáčku zahustíme kukuričným škrobom. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Šľahačka: Smotanu vyšľaháme.

  4. 4

    Na malé tortičky dáme na troška malinovej omáčky, na to šľahačku, ktorú tiež polejeme malinovou omáčkou. Servírujeme s ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia