Snehový dezert

Pavlovovej minitortičky s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

14 ks
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme bielky, postupne po lyžičkách pridávame práškový cukor. Keď je sneh dostatočne tuhý, pridáme citrónovú šťavu. Sneh dáme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie vytláčame malé kopčeky, ktoré sušíme 1 hodinu pri 100 stupňoch.
  2. Malinová omáčka: Uvaríme maliny s cukrom. Keď zmäknú, pretlačíme ich cez sitko a omáčku zahustíme kukuričným škrobom. Necháme vychladnúť.
  3. Šľahačka: Smotanu vyšľaháme.
  4. Na malé tortičky dáme na troška malinovej omáčky, na to šľahačku, ktorú tiež polejeme malinovou omáčkou. Servírujeme s ovocím.