Snehový dezert
Pavlovovej minitortičky s malinovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
14 ks porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup- Vyšľaháme bielky, postupne po lyžičkách pridávame práškový cukor. Keď je sneh dostatočne
tuhý, pridáme citrónovú šťavu. Sneh dáme
do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie vytláčame malé kopčeky,
ktoré sušíme 1 hodinu pri 100 stupňoch.
- Malinová omáčka: Uvaríme maliny s cukrom. Keď zmäknú,
pretlačíme ich cez sitko a omáčku zahustíme kukuričným škrobom. Necháme vychladnúť.
- Šľahačka: Smotanu vyšľaháme.
- Na malé tortičky dáme na troška malinovej omáčky, na to
šľahačku, ktorú tiež polejeme malinovou
omáčkou. Servírujeme s ovocím.
|