Pavlova torta

akcenicul - bez fotkyakcenicul, 9. februára 2017
Pavlova torta
Foto: akcenicul

Penový korpus s lahodným krémom :)

20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Snehové pláty:
6 ks
300 g
1 PL
1 ČL
Krém:
500 g
250 ml
podľa chuti
Na ozdobenie:
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Snehové pláty: Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh, do ktorého na záver primiešame ocot a škrob. Cesto rozdelíme na dve časti a navrstvíme každú na samostatný papier na pečenie, na ktorý sme si predtým nakreslili kruh. Snehové pláty sa pri pečení ešte kúsok roztiahnu, preto by kruh mal byť menší ako samotný papier, alebo plechy na pečenie. Oba pláty pečieme naraz v teplovzdušnej rúre predhriatej na 150 °C, 60 minút.

  2. 2

    Plnka: Zmiešame mascarpone spolu s cukrom podľa chuti, pridáme zrniečka z vanilkového struku (prípadne vanilkový cukor) a nakoniec pomaly vmiešame vyšľahanú smotanu. Na záver naplníme vychladené pláty krémom a dozdobíme ovocím podľa chuti.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
1) nechapem, ako sa da urobit taky super korpus
2) nechapem, ze ked sa do penoveho korpusu da krem, ze sa ten penovy korpus nerozpusti....
3) nechapem, ako sa taka torta da nakrajat bez toho, aby z toho boli omrvinky s kremom a ovocim
4) CHAPEM, ZE MAM NA TO STRASNU, NEODOLATELNU CHUT
Ohromne sa Ti vydarila. Moja maninka ju robila s kávovým , veľmi lahodným krémom, ktorým ju aj celú potiahla a penový korpus veru neznalých príjemne prekvapil. Nikdy som ju nemala odvahu upiecť, vždy som mala len plynovú rúru. Gratulujem k odvahe aj k výsledku.
ďakujem za komentáre, a žienky, určite ho skúste :) Je veľmi jednoduchý, tiež som pred ním mala rešpekt, ale ide vážne len o to vyšľahať bielky s cukrom :) Tá chuť stojí zato :)
Dnes som vyskúšala upiecť túto tortu.Bála som sa, či sa mi podarí. Vďaka dobre vypracovanému postupu som to perfektne zvládla. Takú vynikajúcu tortu som už dávno nejedla.Kombinácia krému a ovocia bola geniálna. Veľmi pekne ti ďakujeme​ za recept!
Krásna tortička, určite je aj veľmi chutná. Ja sa ju bojím urobiť. Stále nie som si istá postupom. Netreba šľahať bielky nad parou? lebo to vôbec neviem urobiť. vždy sa mi bielky zrazia.
@Hefka (14.4.2019 21:53) úplne obyčajne mixérom v miske. Žiadna para. Stačí len vyšľahať bielky s cukrom do tuhej peny a na záver vmiešať ocot a škrob. Vážne nie je čo pokaziť. V najhoršom prípade bude sneh menej tuhý a viac sa rozleje po papieri, čo však ničomu nevadí. Tak hor sa do toho ! ;)

@mariaklara
Neboj, uz som ju robila, je to dost jednoduche. Ja som ju neplnila. Len som dala navrch slahacku, posypala drobnym bobulovym ovocim a preliala vajcovym likerom. Vyhodou je, ze tento korpus vydrzi v spajzi niekolko dni.
P.S.: Po upeceni som nechala korpus dosusit vo vypnutej rure pri otvorenych dvierkach -> nesplasne.

Odvaz sa. Mne to tiez dlhsie trvalo, kym som sa...
Pa

Pridaj komentár k receptu: