Foto: akcenicul
Penový korpus s lahodným krémom :)
príprava
na 150 °C
Suroviny
Snehové pláty: | |
6 ks |
|
300 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na ozdobenie: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Snehové pláty: Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh, do ktorého na záver primiešame ocot a škrob. Cesto rozdelíme na dve časti a navrstvíme každú na samostatný papier na pečenie, na ktorý sme si predtým nakreslili kruh. Snehové pláty sa pri pečení ešte kúsok roztiahnu, preto by kruh mal byť menší ako samotný papier, alebo plechy na pečenie. Oba pláty pečieme naraz v teplovzdušnej rúre predhriatej na 150 °C, 60 minút.
- 2
Plnka: Zmiešame mascarpone spolu s cukrom podľa chuti, pridáme zrniečka z vanilkového struku (prípadne vanilkový cukor) a nakoniec pomaly vmiešame vyšľahanú smotanu. Na záver naplníme vychladené pláty krémom a dozdobíme ovocím podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
2) nechapem, ze ked sa do penoveho korpusu da krem, ze sa ten penovy korpus nerozpusti....
3) nechapem, ako sa taka torta da nakrajat bez toho, aby z toho boli omrvinky s kremom a ovocim
4) CHAPEM, ZE MAM NA TO STRASNU, NEODOLATELNU CHUT
taka otazocka, pre mna velmi dolezita. Co potom spravite so existujucimi nevyuzitymi 6 zltkami? :)
Dakujem za kazdu radu :)
Neboj, uz som ju robila, je to dost jednoduche. Ja som ju neplnila. Len som dala navrch slahacku, posypala drobnym bobulovym ovocim a preliala vajcovym likerom. Vyhodou je, ze tento korpus vydrzi v spajzi niekolko dni.
P.S.: Po upeceni som nechala korpus dosusit vo vypnutej rure pri otvorenych dvierkach -> nesplasne.
Odvaz sa. Mne to tiez dlhsie trvalo, kym som sa...
Pa
odpoveď trochu s oneskorením. ale predsa...ja žĺtky použijem buď na Creme Brulée (žĺtky so smotanou sa pečú v miskách) alebo urobím ešte jeden koláč, kde do tortovej formy dám sušienkový základ (maslové/BB sušienky s maslom) a na to urobím plnku zo žĺtkov čo sa zvýšili (6 žĺtkov + plechovka kondenzovaného mlieka a šťava z 1 citrónu). Pečiem 30 minút na 180 °C. Ozdobíš ovocím, šľahačkou, čím chceš :)
skus urobit linecke
varecha.pravda.sk/recepty/linecke-kolaciky-slovenske/6955...