Pavlova torta

akcenicul - bez fotkyakcenicul, 9. februára 2017
Pavlova torta
Foto: akcenicul

Penový korpus s lahodným krémom :)

20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Snehové pláty:
6 ks
300 g
1 PL
1 ČL
Krém:
500 g
250 ml
podľa chuti
Na ozdobenie:
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Snehové pláty: Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh, do ktorého na záver primiešame ocot a škrob. Cesto rozdelíme na dve časti a navrstvíme každú na samostatný papier na pečenie, na ktorý sme si predtým nakreslili kruh. Snehové pláty sa pri pečení ešte kúsok roztiahnu, preto by kruh mal byť menší ako samotný papier, alebo plechy na pečenie. Oba pláty pečieme naraz v teplovzdušnej rúre predhriatej na 150 °C, 60 minút.

  2. 2

    Plnka: Zmiešame mascarpone spolu s cukrom podľa chuti, pridáme zrniečka z vanilkového struku (prípadne vanilkový cukor) a nakoniec pomaly vmiešame vyšľahanú smotanu. Na záver naplníme vychladené pláty krémom a dozdobíme ovocím podľa chuti.

Diskusia k receptu

haji
Krásná záležitost, obzvlášť čerstvé ovoce v této kombinaci musí být výborné, jsi šikulka!
chica114
No tak táto tortička vyzerá veľmi chutne. Dala by som si kúsoček :-p 5* a samozrejme KK :)
evanaaa
Pavlovovej torta je môj sen, no robiť ju nebudem....stačilo by mi kúsok ochutnať a tak zabrániť, aby mi slinky netiekli ako tomu psovi, tuším aj ten bol Pavlov, či.....?
dogagador
1) nechapem, ako sa da urobit taky super korpus
2) nechapem, ze ked sa do penoveho korpusu da krem, ze sa ten penovy korpus nerozpusti....
3) nechapem, ako sa taka torta da nakrajat bez toho, aby z toho boli omrvinky s kremom a ovocim
4) CHAPEM, ZE MAM NA TO STRASNU, NEODOLATELNU CHUT
atulienka
Ohromne sa Ti vydarila. Moja maninka ju robila s kávovým , veľmi lahodným krémom, ktorým ju aj celú potiahla a penový korpus veru neznalých príjemne prekvapil. Nikdy som ju nemala odvahu upiecť, vždy som mala len plynovú rúru. Gratulujem k odvahe aj k výsledku.
akcenicul
ďakujem za komentáre, a žienky, určite ho skúste :) Je veľmi jednoduchý, tiež som pred ním mala rešpekt, ale ide vážne len o to vyšľahať bielky s cukrom :) Tá chuť stojí zato :)
alexa73
Dnes som vyskúšala upiecť túto tortu.Bála som sa, či sa mi podarí. Vďaka dobre vypracovanému postupu som to perfektne zvládla. Takú vynikajúcu tortu som už dávno nejedla.Kombinácia krému a ovocia bola geniálna. Veľmi pekne ti ďakujeme​ za recept!
luss44
po prvý krát som ju piekla na dva pláty, skúsila som tento rcp a nebanujem, vyšla super. Keď sa plnka osladí len jemne, nie je torta ani veľmi presladená.


hefka
Krásna tortička, určite je aj veľmi chutná. Ja sa ju bojím urobiť. Stále nie som si istá postupom. Netreba šľahať bielky nad parou? lebo to vôbec neviem urobiť. vždy sa mi bielky zrazia.
akcenicul
@Hefka (14.4.2019 21:53) úplne obyčajne mixérom v miske. Žiadna para. Stačí len vyšľahať bielky s cukrom do tuhej peny a na záver vmiešať ocot a škrob. Vážne nie je čo pokaziť. V najhoršom prípade bude sneh menej tuhý a viac sa rozleje po papieri, čo však ničomu nevadí. Tak hor sa do toho ! ;)

pokinka
Ahojte,

taka otazocka, pre mna velmi dolezita. Co potom spravite so existujucimi nevyuzitymi 6 zltkami? :)

Dakujem za kazdu radu :)
babinka
Ja zvyknem zbierať bielka a mrazim ich, po jednom do nádobky a zrazu ich mám dosť - vtedy prichádzajú na rad bielkove sladkosti
zolik
@mariaklara
Neboj, uz som ju robila, je to dost jednoduche. Ja som ju neplnila. Len som dala navrch slahacku, posypala drobnym bobulovym ovocim a preliala vajcovym likerom. Vyhodou je, ze tento korpus vydrzi v spajzi niekolko dni.
P.S.: Po upeceni som nechala korpus dosusit vo vypnutej rure pri otvorenych dvierkach -> nesplasne.

Odvaz sa. Mne to tiez dlhsie trvalo, kym som sa...
Pa
siska2305
Ahoj prosím vás žienky vždy popraska aj vám? Ako zamasjujem ju krémom
z1984
Ahojte chystam sa upiect tortu pre manžela ale viete mi poradit ako zistim ze uz je upecena? Bojim sa ze ju moc vysusim a bude tvrda.
zuzanka1367
Ja som tiež dlhšie naberala odvahu, robila som ale také mini kúsky na jedno zjedenie, lebo krájať to veru neviem. Vyzerajú jedlo, chuť nespoznám, budú darované. Dík za recept.


lucifersk
Prvý korpus mi nevyšiel nemôžem piecť 2 naraz ale výsledok stojí za to super recept ďakujem


1x haji
akcenicul
@pokinka (29.5.2019 14:29)

odpoveď trochu s oneskorením. ale predsa...ja žĺtky použijem buď na Creme Brulée (žĺtky so smotanou sa pečú v miskách) alebo urobím ešte jeden koláč, kde do tortovej formy dám sušienkový základ (maslové/BB sušienky s maslom) a na to urobím plnku zo žĺtkov čo sa zvýšili (6 žĺtkov + plechovka kondenzovaného mlieka a šťava z 1 citrónu). Pečiem 30 minút na 180 °C. Ozdobíš ovocím, šľahačkou, čím chceš :)
patricia77
Torta je perfektná, prvý x som mala malé tenké pláty, teraz robím z 12 bielok a mám krásne vysoké 2 pláty, krém je neskutočne dobrý, torta vždy zmizne, kto zaváha...... poznáte to
marchefka
Je super zákusok. Veľmi pekne ďakujem za recept. Manžel ho vychovali, tak ho práve pečiem znova, na jeho narodeniny.
jasencova
Skúsila som ju spraviť s malou dušičkou, bála som sa toho korpusu, ale je fantastická, vážne sa toho nebáť a celá rodina si veľmi pochuti, idem opäť piecť, ďakujem za recept
lula66
Robila som už 2.krát, vydarené len chce to prax vo formovaní cesta...piekla som to v klasickej rure starej nie v teplovzdusnej... Ale vhutí každému :-)


1x haji
schimmi
Vdaka za tento recept. Vinikajuca torta. Trocha menej cukru dom dal ale ina vyšla a chutila skvelo.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia