Pavlova torta s mascarpone krémom

delina - fotkadelina, 22. apríla 2015
Pavlova torta s mascarpone krémom
Foto: delina

Dlho ma lákalo vyskúšať Pavlovu/Bezé/Meringue tortu. A tak som konečne skúsila. Spojila som dokopy dva recepty a vznikla výborná lahodná torta. Mňaaaam!

40 minút
príprava
80 minút
na 140 °C

Suroviny

6 ks
340 g
2 čl
2 čl
500 ml
250 ml
3 ks
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme do tuha. Potom postupne pridávame cukor (práškový alebo ja som pomlela trstinový). Nakoniec pridáme škrob a vínny ocot a šľaháme minútu-dve. Dané množstvo mi vyšlo na 4 pláty, robila som na 4 plechoch. Na papier na pečenie nakreslíme kruhy, papier otočíme a rozotrieme bielkovú hmotu. Rúru vyhrejeme na 140°C a pečieme 1 hodinu. Počas prvej hodiny neotvárame rúru. Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme dosušiť.

  2. 2

    Krém: mascarpone rozmixujeme s cukrom, žĺtka vyšľaháme nad parou, šľahačku vyšlaháme. Žĺtka pridáme k mascarpone, premiešame dohladka a potom pridáme šľahačku a jemne premiešame.

  3. 3

    Na servírovací tanier dáme prvý korpus, natrieme 1/4 krému, dáme prípadne ovocie. Postupne vrstvíme, na posledný plát dáme zvyšok krému a na vrch bohatú vrstvu ovocia. Necháme v chladničke aspoň 4 hod. Bielkové pláty zvlhnú a torta sa bude dobre krájať.

    Pavlova torta s mascarpone krémom - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krasna torta, milujem takuto tortu, raz som ju aj skusala este ako pubertiacka, ale nevydarila sa, snad sa niekedy odhodlam a skusim podla tvojho receptu, ukladam a davam 5* :-)
1x marinav
@motyka ano, susila som 4 plechy naraz a potom vymenila ako som napisala . Ale ked spravis davku z 5 bielkov, tak mozes dat dva platy na jeden plech. Treba medzi nimi nechat min 2cm, lebo trochu zvacsia objem.
1x toshiba