Foto: delina
Dlho ma lákalo vyskúšať Pavlovu/Bezé/Meringue tortu. A tak som konečne skúsila. Spojila som dokopy dva recepty a vznikla výborná lahodná torta. Mňaaaam!
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme do tuha. Potom postupne pridávame cukor (práškový alebo ja som pomlela trstinový). Nakoniec pridáme škrob a vínny ocot a šľaháme minútu-dve. Dané množstvo mi vyšlo na 4 pláty, robila som na 4 plechoch. Na papier na pečenie nakreslíme kruhy, papier otočíme a rozotrieme bielkovú hmotu. Rúru vyhrejeme na 140°C a pečieme 1 hodinu. Počas prvej hodiny neotvárame rúru. Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme dosušiť.
- 2
Krém: mascarpone rozmixujeme s cukrom, žĺtka vyšľaháme nad parou, šľahačku vyšlaháme. Žĺtka pridáme k mascarpone, premiešame dohladka a potom pridáme šľahačku a jemne premiešame.
- 3
Na servírovací tanier dáme prvý korpus, natrieme 1/4 krému, dáme prípadne ovocie. Postupne vrstvíme, na posledný plát dáme zvyšok krému a na vrch bohatú vrstvu ovocia. Necháme v chladničke aspoň 4 hod. Bielkové pláty zvlhnú a torta sa bude dobre krájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Velmi ju chcem skusit no este sa bojiiiiim :)
Ak môžem kým autorka odpovie, robila som ju pred 2 týždňami presne podľa tohto rozpisu surovín ale 2 väčšie pláty, priemer plytkého taniera. Piekla som oba plechy naraz s ventilátorom, hodinu pri 50st, v polovici pečenia som plechy vymenila. Po vypnutí ešte 10min nechať pri pootvorenej rúre dosušiť. Mne dosť silno pečie rúra, skúšala som aj na 120st, 90st..a vždy mi trochu stmavli. Týchto 50st je u mňa akurát, ale to už každý podla svojej rúry.. Do druhého dňa som ich nechala na linke v kuchyni prikryté utierkou. A papier pod pláty som jemne potrela maslom. Držím palce nech sa vydarí, je ozaj výborná a týmto aj ďakujem za rcp.