Pavlova torta s mascarpone krémom
Autor receptu: delina
Dlho ma lákalo vyskúšať Pavlovu/Bezé/Meringue tortu. A tak som konečne skúsila. Spojila som dokopy dva recepty a vznikla výborná lahodná torta. Mňaaaam!
40 minút príprava |
80 minút na 140 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme do tuha. Potom postupne pridávame cukor (práškový alebo ja som pomlela trstinový). Nakoniec pridáme škrob a vínny ocot a šľaháme minútu-dve.
Dané množstvo mi vyšlo na 4 pláty, robila som na 4 plechoch. Na papier na pečenie nakreslíme kruhy, papier otočíme a rozotrieme bielkovú hmotu.
Rúru vyhrejeme na 140°C a pečieme 1 hodinu. Počas prvej hodiny neotvárame rúru. Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme dosušiť.
- Krém: mascarpone rozmixujeme s cukrom, žĺtka vyšľaháme nad parou, šľahačku vyšlaháme. Žĺtka pridáme k mascarpone, premiešame dohladka a potom pridáme šľahačku a jemne premiešame.
- Na servírovací tanier dáme prvý korpus, natrieme 1/4 krému, dáme prípadne ovocie. Postupne vrstvíme, na posledný plát dáme zvyšok krému a na vrch bohatú vrstvu ovocia. Necháme v chladničke aspoň 4 hod. Bielkové pláty zvlhnú a torta sa bude dobre krájať.