Pavlova torta s mascarpone krémom

Autor receptu: delina

Dlho ma lákalo vyskúšať Pavlovu/Bezé/Meringue tortu. A tak som konečne skúsila. Spojila som dokopy dva recepty a vznikla výborná lahodná torta. Mňaaaam!

40 minút
príprava
80 minút
na 140 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme do tuha. Potom postupne pridávame cukor (práškový alebo ja som pomlela trstinový). Nakoniec pridáme škrob a vínny ocot a šľaháme minútu-dve. Dané množstvo mi vyšlo na 4 pláty, robila som na 4 plechoch. Na papier na pečenie nakreslíme kruhy, papier otočíme a rozotrieme bielkovú hmotu. Rúru vyhrejeme na 140°C a pečieme 1 hodinu. Počas prvej hodiny neotvárame rúru. Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme dosušiť.
  2. Krém: mascarpone rozmixujeme s cukrom, žĺtka vyšľaháme nad parou, šľahačku vyšlaháme. Žĺtka pridáme k mascarpone, premiešame dohladka a potom pridáme šľahačku a jemne premiešame.
  3. Na servírovací tanier dáme prvý korpus, natrieme 1/4 krému, dáme prípadne ovocie. Postupne vrstvíme, na posledný plát dáme zvyšok krému a na vrch bohatú vrstvu ovocia. Necháme v chladničke aspoň 4 hod. Bielkové pláty zvlhnú a torta sa bude dobre krájať.