Pavlova - snehový dezert

alexdidi - fotkaalexdidi, 1. júna 2010
Pavlova - snehový dezert
Foto: alexdidi

Ľahký, chutný dezertík z bielkovej peny, šľahačky a ovocia.Priam sa rozplýva na jazyku.Skúšala som už s rôznym ovocím, ale najlepší je s kivi, jahodami Zobraziť celý popisĽahký, chutný dezertík z bielkovej peny, šľahačky a ovocia.Priam sa rozplýva na jazyku.Skúšala som už s rôznym ovocím, ale najlepší je s kivi, jahodami a malinami.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

3 ks
175 g
1 ČL
1 ČL
300 ml
5 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Na plech dáme papier na pečenie, nakreslíme kruh s priemerom asi 20 cm/napr. pomocou taniera/

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 150st. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Lyžicou postupne pridávame cukor a ďalej šľaháme. Ocot zmiešame s kukuričnou múkou a poslednou lyžicou cukru ho pridáme do snehu z bielkov.

  3. 3

    Tuhý sneh rozotrieme v naznačenom kruhu na papieri tak, aby okraje ostali navýšené. Vložíme do rúry, teplotu znížime na 140st. a pečieme asi hodinu.

  4. 4

    Rúru vypneme a "pavlovu" v nej necháme úplne vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie a uložíme na servírovací podnos.

  5. 5

    Ostrým nožom kivi ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.

  6. 6

    Vyšľaháme hustú šľahačku aj so stužovačom a navŕšime na snehový korpus. Na šľahačku ozdobne poukladáme kivi.

  7. 7

    Tip:okrem kivi, jahôd, malín môžeme použiť aj plátky ošúpaných broskýň a marhúľ alebo kocky ananásu. Snehový korpus môžeme pripraviť deň vopred, ale šľahačku a ovocie ukladáme max.hodinu pred podávaním.

Diskusia k receptu

2010
alexdidi,
to vyzera ako z casopisu...pozname vyborny zakusok.
honestka
Pavlovu som uz nerobila veeelmi dlho. @alexdidi : A "kukuricnu muku" myslis skrob, alebo je to zmena a pouzivas ozaj muku cize polentu?
alexdidi
@honestka , ja používam kukuričnú múku/polentu/, ale hladkú...robievam totiž z nej aj tortilly...robila som predtým aj z kukuričného škrobu, ale múka sa mi zdá lepšia...
cistinka
musím to vyskúšať...lebo tvoju čínsku tortu som robila už viackrát a mala úspech....vďaka za ďalší nápad, ako zúžitkovať bielky .-)
hkbarbie
nasa oblubena torta, ale doma som ju este nerobila, akosi nikdy nie je dovod :-) Ale v nedelu som pozvala hosti na poobedie a tak upeciem :-) diky za recept!
evas13
Veru výborný zákusok, priam sa rozplýva :)))
alexdidi
@cinkla , dobre ostrým nožom, ako tortu...niekedy ovocie trochu skĺzne dole, ale pri tejto torte to určite nevadí...
honestka
@alexdidi : tak to teda vyskusam! mozes niekedy pri vhodnom recepte odfotit tu hladku-kto ju vyraba, lebo ja kupujem len od talianov taku normalnu, neviem ci som videla hladku- iste pokukam, vdaka!
alexdidi
@honestka , kupujem ju v obchode so zdravou výživou, dostať hladkú aj polohrubú a krajina pôvodu je Česko...príležitostne ju aj odfotím
babav
To musi byt pochutka!Okrem laskoniek nemam skusenosti s bielkovym korpusom ,ale tento urcite vyskusam.Vdaka za recept .
forneta
skúste kombináciu marakují, malín, jahôd a ríbezlí... mnáám...
marianne69
....mas fantasticke recepty@alexdidi strasne rada sa v nich prehrnam a na tuto torticku hladam odvahu dlho,ale chystam sa na nu na buduci mesiac..ked sa zvitam s mojou milovanou rurou na Slovensku,:-)dam vediet ako dopadla,vdaka za recept...
alexdidi
@marianne69 , určite daj vedieť, ako Ti vyšla....je to vďačný a veľmi lahodný dezertík....tiež idem Pavlovu robiť v sobotu s kivi aj jahodami, keďže je práve ich sezóna.
maminka1
pavlovú tortu s jahodami som 1x jedla v Anglicku a bola perfektná, ešte hotová sa preliala šľahačkovou smotanou, bola fakt vynikajúca,
ak sa pečie bielkove pečivo, necháva sa rúra pootvorená alebo sú dvierka zatvorene, ono sa to pečie či suší? ďakujem
alexdidi
@maminka ,skôr by som povedala,že pavlova sa pečie a nie suší ako napr.pusinky.Pavlova má zostať vo vnútri trochu vláčna a keď trochu odpočinie aj so šľahačkou tak sa krásne aj krája.Ja nenechávam dvierka pootvorené,lebo mi to nedovolí moja rúra s dotykovým ovládaním a výrobca to nepovoľuje,ale ani to nie je potrebné,lebo ju nechceme úplne vysušiť.Pavlovu robím dosť často,lebo vždy sa mi nejako nazbierajú bielka a stále nám najviac chutí práve s kivi.Ty píšeš,že keď si ju jedla,tak hotová sa preliala šľahačkovou smotanou.To si neviem veľmi dobre predstaviť(ešte som to nepočula).Už po ovocí sa poleje tekutá smotana alebo len pokvapká?
maminka1
@alexdidi , sak prave preto sa pytam ci dvierka ostavaju zatvorene alebo otvorene ;-), napr. moja mama ma teplovzdusnu kde vyrobca zakazuje mat otvorene dvierka kvoli plastovym gombikom a zas mne vyrobca odporuca po dopeceni nechat dvierka pootvorene na prevetranie a to mam tiez poplastovane gombiky ..ako ked troska vychladne tak ju otvorim hlavne teraz v zime (ohreje sa mi troska kuchyna) :-D a co sa tyka preliatia, tak uz ked torta bola naporcovana na tanierikoch tak sa preliala slahackovou smotanou ano cez ovocie, tiez som sa divila ale prislo mi to take nove take ine ;-) mozno to bola len vychytavka mojej domacej ale chutilo mi
tak tu je ich anglicka, a nasa klasicka slahackova
www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=262479533




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia