Foto: alexdidi
Ľahký, chutný dezertík z bielkovej peny, šľahačky a ovocia.Priam sa rozplýva na jazyku.Skúšala som už s rôznym ovocím, ale najlepší je s kivi, jahodami Zobraziť celý popisĽahký, chutný dezertík z bielkovej peny, šľahačky a ovocia.Priam sa rozplýva na jazyku.Skúšala som už s rôznym ovocím, ale najlepší je s kivi, jahodami a malinami.
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Na plech dáme papier na pečenie, nakreslíme kruh s priemerom asi 20 cm/napr. pomocou taniera/
- 2
Rúru vyhrejeme na 150st. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Lyžicou postupne pridávame cukor a ďalej šľaháme. Ocot zmiešame s kukuričnou múkou a poslednou lyžicou cukru ho pridáme do snehu z bielkov.
- 3
Tuhý sneh rozotrieme v naznačenom kruhu na papieri tak, aby okraje ostali navýšené. Vložíme do rúry, teplotu znížime na 140st. a pečieme asi hodinu.
- 4
Rúru vypneme a "pavlovu" v nej necháme úplne vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie a uložíme na servírovací podnos.
- 5
Ostrým nožom kivi ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
- 6
Vyšľaháme hustú šľahačku aj so stužovačom a navŕšime na snehový korpus. Na šľahačku ozdobne poukladáme kivi.
- 7
Tip:okrem kivi, jahôd, malín môžeme použiť aj plátky ošúpaných broskýň a marhúľ alebo kocky ananásu. Snehový korpus môžeme pripraviť deň vopred, ale šľahačku a ovocie ukladáme max.hodinu pred podávaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to vyzera ako z casopisu...pozname vyborny zakusok.
ak sa pečie bielkove pečivo, necháva sa rúra pootvorená alebo sú dvierka zatvorene, ono sa to pečie či suší? ďakujem
tak tu je ich anglicka, a nasa klasicka slahackova
www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=262479533