Pavlova - snehový dezert
Autor receptu: alexdidi
Ľahký, chutný dezertík z bielkovej peny, šľahačky a ovocia.Priam sa rozplýva na jazyku.Skúšala som už s rôznym ovocím, ale najlepší je s kivi, jahodami a malinami.
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 140 °C |
Postup
- Na plech dáme papier na pečenie, nakreslíme kruh s priemerom asi 20 cm/napr. pomocou taniera/
- Rúru vyhrejeme na 150st. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Lyžicou postupne pridávame cukor a ďalej šľaháme. Ocot zmiešame s kukuričnou múkou a poslednou lyžicou cukru ho pridáme do snehu z bielkov.
- Tuhý sneh rozotrieme v naznačenom kruhu na papieri tak, aby okraje ostali navýšené. Vložíme do rúry, teplotu znížime na 140st. a pečieme asi hodinu.
- Rúru vypneme a "pavlovu" v nej necháme úplne vychladnúť. Potom opatrne odstránime papier na pečenie a uložíme na servírovací podnos.
- Ostrým nožom kivi ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
- Vyšľaháme hustú šľahačku aj so stužovačom a navŕšime na snehový korpus.
Na šľahačku ozdobne poukladáme kivi.
- Tip:okrem kivi, jahôd, malín môžeme použiť aj plátky ošúpaných broskýň a marhúľ alebo kocky ananásu.
Snehový korpus môžeme pripraviť deň vopred, ale šľahačku a ovocie ukladáme max.hodinu pred podávaním.