Orechový zákusok
Orechový zákusok

Pávie rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. septembra 2019

Jednoduché piškótové rezy s tvarohovou a orechovou plnkou.

16
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové:
6
6 PL
4 PL
2 PL
1 KL
na špic noža
Cesto svetlé:
4
4 PL
4 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
600 ml
2 bal.
100 g
1 bal.
250 g
1 PL
250 g
50 g drvené
2 PL
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kakaové cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do vaječného základu a opatrne vmiešala. Plech 37x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Ešte horúci plát som aj s papierom ohla na 2 polovice a nechala vychladnúť.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Svetlé cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala sypké suroviny, vymiešala a cesto som vyliala na plech, pieklo sa 10 min.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený kakaový korpus som prehla aj s papierom a nechala chladiť.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tak isto aj biely. Treba dávať pozor pri ohnutí, aby korpusy nepraskli v mieste ohnutia.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a vanilkový cukor, uvarila hustú kašu a nechala vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala po lyžici vychladnutý puding.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém som rozdelila na 2 časti, do jednej som pridala tvaroh a strúhanú citrónovú kôru.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do druhého som pridala kakao vymiešané v rume a napokon som pridala aj orechy.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kakaový korpus som roztvorila.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Natrela horúcim marhuľovým lekvárom a tvarohovým krémom.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na tvarohový krém som položila biely korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a kakaovo-orechovým krémom...

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ..uložila do stredu piškóty namočené v marhuľovom sirupe.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Rezy som zatvorila za pomoci papiera, ktorý som mala pod kakaovým korpusom. Pritlačila som len trištvrtiny časti koláča, aby mi ohnutá časť nepraskla a nechala odpočívať do rána. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala a nechala opäť stuhnúť v chladničke.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.

    Pávie rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Krásne rezy, dokonalá práca. Najskôr som si myslela ze sú to slonie slzy. Píšeš že sú jednoduché, no ako pre koho nakoľko aj to prehybanie tých plátov je dosť náročné, ale ty si to zvládla vynikajúco.
Izka hneď som vedela,že ty si autorkou tých rezov.Fantastické!! Síce trošku pracnejší rcp,ale stojí za to, dať si tú námahu.Ukladám a ešte, rcp isto horúci adept na výhru,len či ťa vylosujú
Milá Izka, veľmi pekný okatý vzhľadný zákusok, len Ťa chcem upozorniť nenapísala si v bode 12, že na biely korpus natretý horúcim lekvárom asi ide kakaová plnka a do tej sa ukladajú piškoty. Podľa obrázku to tak vyzerá. Piškoty nie sú v lekváre.
@izabella929 (7.9.2019 20:18)
@babka123

Do surovín sme doplnili chýbajúce ingrediencie (lekvár marhuľový, sirup marhuľový, okrúhle piškóty, poleva čokoládová) - všetky sú na konci v jednom riadku, nakoľko nevieme v užívateľskom recepte pridať ďalšie riadky.
Do bodu 12 sme doplnili použitie kakaového krému.
Snáď to je takto v poriadku :)
@luwinka ,je dôležitá dĺžka pečenia korpusov preto,aby pri ohybani neprešli,takže v žiadnom prípade viac ako 10 minút...treba dávať pozor aj pri vyťahovaní papiera na pečenie už popod naplneho koláča,ale ja som ho vytiahla až pred použitím polevy,skôr nie,tentoraz som celý zákusok zostavila na papieri nie na podnose,,na polevu som použila kombináciu bielej čokolády len s 2 malými kockami horkej čokolády,,nech sa vydarí,,
@mimi4 ,viem,že som piekla v 2012 podobný zákusok,,vraciam sa k začiatkom a vylepsujem vtedajšie zákusky o nové skúsenosti v zostavovaní krémov a kombinovanych polev,,verím,že i tento sa ti bude páčiť,ďakujem pekne za komentár...
@redakcia ,pôvodne som tento recept nemala v úmysle pridat,,ešte doplním,že tých piškót bolo 25 kusov,na mácanie piškót stačí 50 ml sirupu a doplním ešte,že druhý biely korpus som piekla na plechu 27x37 cm.dakujem pekne za doplneníe chýbajúcich surovín,,
Milá Izabell,
vďaka za recept, mám v pláne ho aj upiecť - len pekáč 17x37 je problém.
Mám cca 15 pekáčov, ale ani jeden sa mi nehodí !
Kde sa dá takýto "špeciál" kúpiť ??
Za každú info ďakujem vopred.
Milá Izka, ďakujem, že si sa zaoberala mojim komentárom, naozaj v dobrom som Ťa upozornila. Ty to tak detailne pekne nafotíš a vysvetlíš, by bolo škoda takého malého nedostatku. Ja by som to vedela, kde patrí tá plnka, ale môže ho piecť menej skúsená gazdinka a nebude vedieť čo s tým. Prajem požehnanú oddychovú nedeľu.
Další recept, který nese tvůj rukopis, milá Izi, poznám tvá díla snad i poslepu. Krásná práce, jsi šikulka! S radostí bych ochutnala jeden testovací vzoreček. Víc bych nedala, bo jeden řez je půl páva, tedy macek. Pěkné suroviny, detailní postup, plno vychytávek a dobrých rad, super fota a růže jako bonus, aby si všichni přišli na své. Děkuji, milá Izi, za to, že s námi své recepty sdílíš! Požehnanou neděli přeji!
Odišlo mi to, ešte som ani nedopísala, takže - .....keď tak pozerám na tie pávie oká, tak by sa hodila aj zelená farba k tej hnedej a žltej, akú občas robievaš. Ale keďže chuťovo sú iste dokonalé rezy, tak ani netreba, chutné sú aj tak.
@fcielkamaja ,tento zákusok som piekla na dvoch plechoch odlišných rozmerov,ten kakaový som piekla na plechu 37x37 cm, ten biely korpus som piekla na plechu 27x37cm.nemenila som v tomto pôvodný recept ,len som ho vylepšila,,,píšem preto,že ho chces upiecť,ale nič sa nestane,ak budú aj oba rovnako veľké,,,to oko sa i tak na konci vytvorí,,ďakujem pekne za komentár,,,
@babka123 ,vôbec sa nehnevam že si mi napísala,naopak som rada,lebo tam tie suroviny chýbali skutočne,,,obyčajne vtedy robim chyby,keď sa rozhodujem,či ten recept dať alebo nedať sem,,a potom mi unikajú myšlienky,,,,))))))))ak niečo chýba,treba to predsa doplniť,,,ďakujem pekne,,

Pridaj komentár k receptu: