Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept)
Autor receptu: martamm
V tomto recepte som sa inšpirovala nápadom kolegyne Majky, ktorá plnila kuracími pečienkami cukinu. Keďže manžel kúpil patizón, rozhodla som sa skúsiť, ako bude chutiť s pečienkovou plnkou a môžem povedať, že nám chutil lepšie, ako s mäsom, veď posúďte sami.
6 porcií |
30 minút príprava |
25-30 plus 5 minút na 250, 150 °C |
Postup
- Patizón som ošúpala, opatrne som odrezala vrch.
- Väčšiu časť som vybrala tak, aby vznikla akási miska, osolila, okorenila.
- Vybratú zmes a vrchnú časť patizónu som nakrájala na kúsky. Do receptu som použila cherry paradajky, tie som použila celé a žlté hruškové paradajky, ktoré som rozkrájala na kúsky. Tiež som nakrájala rozmrazené pečienky.
- Na drobno nasekanú cibuľu som orestovala na 1 PL olivového oleja v hlbokej panvici, pridala som pečienky, opiekla, pokiaľ sa nezatiahli, osolila, okorenila, posypala majoránkou, rascou, mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Pridala som pripravenú patizónovú hmotu a 3/4 mozarelly, asi dve minúty som ohriala na panvici. Potom som odložila z ohňa a pridala paradajky.
- Zapekaciu misu som potrela maslom. Patizónovú "misku" som naplnila pečienkovou zmesou, čo sa nezmestilo som uložila vedľa patizónu.Všetko som pokvapkala olivovým olejom a zaliala rozšľahanými vajíčkami s mliekom.
- Prikryla som alobalom a dala asi na 25 minút piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov, vtedy sa už po kuchyni širila lákavá pečienková aróma :) .
Potom som odokryla, posypala zvyšným syrom, stiahla som teplotu na 150 stupňov a dala zapiecť na pár minút, kým sa syr nerozpustil. Podávala som s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a paradajkovo-paprikovo-cibuľovým šalátom.