Pastiersky koláč
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na malé kocky nakrájanú cibuľu restujeme dozlatista, pridáme mrkvu a petržlen nakrájané na kocky a nakoniec mleté jahňacie mäso. Za stáleho miešania a jemného podlievania dusíme, kým nie je mäso hotové.
- 2
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Vyšľaháme na kašu a pomaly pridáme maslo a žĺtky. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Do zapekacích misiek alebo na pekáč rovnomerne rozdelíme mäso a navrch rozotrieme zemiakovú kašu. Zapečieme v predhriatej rúre na 190°C 15–20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu