« Naspäť na tento recept

Paštéta z králičej pečene verzia na vytlačenie

K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Je to veľmi chutná paštéta. Isto viete, že pečienky z králika majú inú chuť, tak som ich trochu zjemnil. Oplatilo sa a vďaka za inšpiráciu @Valeri.

Autor receptu: pilcik

Postup receptu

Všetky koreniny a soľ si prispôsobte podľa vlastnej chuti. Rožky nakrájať a zaliať mliekom. Nesmú plávať v mlieku. Cibuľu a slaninu pokrájame, dáme škvariť na veľkej panvici do mäkka. Keď je to už hotové, pridáme maslo a koreniny. To necháme roztopiť a pridáme pečienky. Keď sa pečienky zatiahnu, tak nalejeme vývar. Rozvaríme a odstavíme. Necháme trochu ochladnúť.

Všetko z panvice vylejeme do klasického mixéra. Pridáme vyžmýkané rožky, smotanu a vajcia. Rozmixujeme do hladka. Je to dosť riedke, no nebojte sa toho. Po sterilizovaní a vychladnutí to pekne stuhne.

Nalejeme do pohárov a dáme sterilizovať na 80 - 90 °C na 180 minút. Necháme chladnúť do druhého dňa. Mne vyšlo 6 pohárov 330 gramových.
Paštéta z králičej pečene - obrázok 3

Suroviny




15
porcií
25
minút
príprava
180
minút
na 80-90 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist