Paštéta z husacej pečene

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve hodiny, potom ju jemne roztlačíme a vložíme do formy. Pečieme zakrytú fóliou na 50 °C. Po upečení ju necháme stuhnúť v chlade.
  2. Cukor skaramelizujeme, pridáme očistené nakrájané figy, podlejeme sladkým bielym vínom, okoreníme korením a kardamónom a rozmixujeme na hustotu šťavy. Do ešte teplej (40–stupňovej) zmesi zamiešame prírodnú želatínu, vylejeme do formičiek a necháme stuhnúť.
  3. Z toastového chleba upečieme hrianky, ktoré môžeme vykrojiť, do akého tvaru chceme. Na hrianky kladieme paštétu a podávame s figovým želé.