Slané tyčinky

Párty tyčinky z krémového tvarohu s parmezánom

Autor receptu: lemonova

Myslím, že rôzne variácie tohto receptu sa už objavili tisíckrát. Ten môj vznikol náhodou, keď mama omylom kúpila krémový tvaroh namiesto klasického hrudkovitého a mne napadlo, že by sa s ním mohlo dobre pracovať. Opäť vznikol veľmi rýchly a jednoduchý recept pre tých najčerstvejších začiatočníkov :-)

120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, tvaroh, múku, soľ a rascu dajte do väčšej misy a vypracujte cesto. Bude veľmi lepivé, vôbec sa toho nebojte, tak to má byť. Múku naviac neprisýpajte :-) Cesto odložte aspoň na hodinku a pol do chladu. Uvidíte, že potom sa vám s ním už bude dobre pracovať.
  2. Cesto vyvaľkajte na tenký plát. Ešte dobre podsýpajte. Môžete z neho vykrajovať aj tvary, alebo ho narežte na dlhšie tyčinky. Cesto narastie do výšky, objem nezväčší do šírky, takže tyčinky môžete na plech klásť relatívne blízko jednu vedľa druhej. Nešetrite s parmezánom a poriadne ich ním posypte. Odporúčam piecť na papieri na pečenie cca 15 minút na 180 °C.
  3. Tyčinky vám vydržia veľmi dlho. Odporúčam skladovať ich napr. v papierovej krabici na mieste, kde hlavne nenaberú vlhkosť. Dobrú chuť :-)