Foto: evusik
Kedysi mali naše deti obdobie, keď chceli na desiatu iba párok v rožku. Uvariť párok, prekrojiť rožok, vložiť párok, pridať kečup alebo horčicu nie Zobraziť celý popisKedysi mali naše deti obdobie, keď chceli na desiatu iba párok v rožku. Uvariť párok, prekrojiť rožok, vložiť párok, pridať kečup alebo horčicu nie je problém. Problém mali deti, že sú celé od horčice. Tak som začala piecť vlastné rožky plnené párkom.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do misky dáme múku, osolíme a v strede vyhĺbime jamku, v mlieku rozšľaháme vajce, vylejeme do jamky, rozdrobíme droždie, trochu cukru, pridáme maslo a zakryjeme obrúskom. Keď droždie vykysne cesto zamiesime a necháme vykysnúť, znova premiesime a necháme vykysnúť, celkovo necháme cesto vykysnúť 3x. Nakoniec cesto premiesime a rozdelíme na 12 častí. Každú časť rozvaľkáme asi na veľkosť A4.
- 2
Náplň: • cesto pokvapkáme kečupom, položíme párok a zabalíme, okraje dobre utesníme • na cesto rozprestrieme kyslú kapustu, navrch klobásu a zavinieme • na cesto položíme len klobásu a zavinieme • na cesto ukladáme plátky šunky, plátky syra a zavinieme • cesto len vyšúľame do tvaru rožka a pečieme bez náplne
- 3
Ukladáme na plech a necháme vykysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom, kmínom a pod. a upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C asi 15-20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu