Párok v rožku
Autor receptu: evusik
Kedysi mali naše deti obdobie, keď chceli na desiatu iba párok v rožku. Uvariť párok, prekrojiť rožok, vložiť párok, pridať kečup alebo horčicu nie je problém. Problém mali deti, že sú celé od horčice. Tak som začala piecť vlastné rožky plnené párkom.
6 porcií |
200 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Do misky dáme múku, osolíme a v strede vyhĺbime jamku, v mlieku rozšľaháme vajce, vylejeme do jamky, rozdrobíme droždie, trochu cukru, pridáme maslo a zakryjeme obrúskom. Keď droždie vykysne cesto zamiesime a necháme vykysnúť, znova premiesime a necháme vykysnúť, celkovo necháme cesto vykysnúť 3x. Nakoniec cesto premiesime a rozdelíme na 12 častí. Každú časť rozvaľkáme asi na veľkosť A4.
- Náplň:
• cesto pokvapkáme kečupom, položíme párok a zabalíme, okraje dobre utesníme
• na cesto rozprestrieme kyslú kapustu, navrch klobásu a zavinieme
• na cesto položíme len klobásu a zavinieme
• na cesto ukladáme plátky šunky, plátky syra a zavinieme
• cesto len vyšúľame do tvaru rožka a pečieme bez náplne
- Ukladáme na plech a necháme vykysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom, kmínom a pod. a upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C asi 15-20 minút.