Párok v rožku

Autor receptu: evusik

Kedysi mali naše deti obdobie, keď chceli na desiatu iba párok v rožku. Uvariť párok, prekrojiť rožok, vložiť párok, pridať kečup alebo horčicu nie je problém. Problém mali deti, že sú celé od horčice. Tak som začala piecť vlastné rožky plnené párkom.

6
porcií
200 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme múku, osolíme a v strede vyhĺbime jamku, v mlieku rozšľaháme vajce, vylejeme do jamky, rozdrobíme droždie, trochu cukru, pridáme maslo a zakryjeme obrúskom. Keď droždie vykysne cesto zamiesime a necháme vykysnúť, znova premiesime a necháme vykysnúť, celkovo necháme cesto vykysnúť 3x. Nakoniec cesto premiesime a rozdelíme na 12 častí. Každú časť rozvaľkáme asi na veľkosť A4.
  2. Náplň: • cesto pokvapkáme kečupom, položíme párok a zabalíme, okraje dobre utesníme • na cesto rozprestrieme kyslú kapustu, navrch klobásu a zavinieme • na cesto položíme len klobásu a zavinieme • na cesto ukladáme plátky šunky, plátky syra a zavinieme • cesto len vyšúľame do tvaru rožka a pečieme bez náplne
  3. Ukladáme na plech a necháme vykysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom, kmínom a pod. a upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C asi 15-20 minút.