Parížske rožky

Parížske rožky

Autor receptu: navardaco

120 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté orechy, práškový cukor a soľ zmiešame dokopy, po zmiešaní pridáme vajíčko a vymiešame hmotu, ktorú necháme odpočinúť 15 minút. Cez cukrárenskú špičku nanesieme na plech rožteky, ktoré pečieme 15 -20 minút pri 160 stupňoch.
  2. Parížsky krém si pripravíme deň dopredu. Smotanu zohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu, necháme postáť a premiešame. Čokoládovú smotanu odložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a čokoládovú šľahačku nanesieme ozdobnou špičkou na upečené a vychladnuté rožky.
  3. Nakoniec rožteky zvrchu namáčame do čokoládovej polevy (čokoláda roztopená s kokosovým olejom).