Parížske rožky
	        Parížske rožky
	        Autor receptu: navardaco 	         
	        
	        | 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 160 °C  | 
 
 Postup- Mleté orechy, práškový cukor a soľ zmiešame dokopy, po zmiešaní pridáme vajíčko a vymiešame hmotu, ktorú necháme odpočinúť 15 minút. Cez cukrárenskú špičku nanesieme na plech rožteky, ktoré pečieme 15 -20 minút pri 160 stupňoch. 
 - Parížsky krém si pripravíme deň dopredu. Smotanu zohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu, necháme postáť a premiešame. Čokoládovú smotanu odložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a čokoládovú šľahačku nanesieme ozdobnou špičkou na upečené a vychladnuté rožky. 
 - Nakoniec rožteky zvrchu namáčame do čokoládovej polevy (čokoláda roztopená s kokosovým olejom).
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |