Parené buchty s lekvárom

snezienka11 - fotkasnezienka11, 27. júla 2012

Najobľúbenejším jedlom môjho ocina sú parené buchty. Rozhodla som sa, že tie buchty pre neho spravím. Recept som našla v jednom časopise. Napadlo mi, Zobraziť celý popisNajobľúbenejším jedlom môjho ocina sú parené buchty. Rozhodla som sa, že tie buchty pre neho spravím. Recept som našla v jednom časopise. Napadlo mi, že sa oň s vami podelím. :)

8-10
porcií
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kvások:
1 PL
1 ČL
1 kocka
100 ml vlažné
Cesto:
400 g
20 g
štipka
1 ks
50 ml
50 ml
2 PL
podľa chuti  a mak na posypanie
roztopené




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme múku, cukor a droždie. Rozmiešame, a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Múku a cukor preosejeme. Pridáme vykysnutý kvások, soľ a vajce rozmiešané v mlieku a olej alebo bravčovú masť. Vymiesime pevné cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme štvorce, ktoré plníme lekvárom. Vytvarujeme buchty, ktoré zase necháme trochu kysnúť na doske.

  4. 4

    Paríme v pare asi 10 minút. Hotové buchty polejeme roztopením maslom a posypeme makom a cukrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

nadasky
Aj moje. A najzdravšia strukovina je domáca klobása
astheart
Miluju! receptů na ně se dá najít hodně! Měla jsem kamarádku Slovenku provdanou sem za Karviňáka. Ta je dělala od oka a byly vynikající. Já je zkoušela jednou stylem beru telefon: " Gabi, jak děláš ty parené buchty?" - "Vezmi si múku, daj tam vajce, nechj vykysnúť droždie.........". Hehehe, telefonní navigace! (Přes kabelovku jsme měly telefon zadarmo.) Ale povedly se tehdy! ......Gabinka se odstěhovala za synem do Čech...... :( Chybí mi to plkání.......:((((
marienka44
@Snezienka11 ,buchticka vyzera dobre. Len neviem v recepte, kde sa pridaju suroviny, ako je 50 ml olej resp. 2 PL bravc. mast, kedze v postupe nie su spomenuté. Polievaš ich roztopeným maslom. Snáď k tomu maslu treba pridat ten olej? Ukladam si recept a dakujem za inspiraciu.
snezienka11
Veľmi sa ospravedľňujem ale zabudla som to tam napísať. Už je to prepísané. Olej alebo masť sa pridá do cesta. Buchty sa polievajú iba roztopeným maslom. Ešte raz pardon... :)
medovnicek
rozhodne si šikulka, v tvojom veku uvariť takéto super buchtičky, to je na obrovskú pochvalu
jozka2
ja robievam buchty zasadne bez masti iba s trochou oleja su viac nadychane,ale tie tvoje vypadaju dobre
vanilka111
aj my ich milujeme. a nezdravé? všetko treba jesť,samozrejme s mierou a vtedy nič neuškodí :-). človek je tu na svete len krátko a nedopriať si raz za čas takúto maškrtu by bol hriech :-))
abdul
Tiež som sa pozastavil na vete : " Kvôli tomu, že sú neni zdravé ich skoro vôbec nepripravujeme. " . Nechcel som zbytočne vyvolávať prudké reakcie, ale vie niekto zo širokej verejnosti, čo práve jeme ? Má niekto doma sterilné prostredie ? Toho mimochodom ľutujem. Kúpite na trhu prípadne v akomkoľvek obchode. Viete odkiaľ, kde to rástlo ? Pri ceste ? O prepálenom oileji kontra bravčová masť ani netreba písať. " Odborníkov " veľa, zdravého rozumu málo.
snezienka11
Máš pravdu vanilka111, keď jeme s mierou nič nám neuškodí. Treba si niekedy prisladiť život. :)
abdul
@snezienka11 : Pre nechápavých : Kvôli tomu, že sú neni zdravé ich skoro vôbec nepripravujeme.
petkaaaaaa
Zuzka ahoj to som ja peťa :) tieto buchty vyzerajú ozaj úžasné musím to niekedy vyskúšať :)
snezienka11
Ahoooj, vítam ťa na Vareche :) Určite tie buchty vyskúšaj spraviť, najprv som sa bála, hovorím si : Panebože parené buchty to nezvládnem. :) Lenže kto sa bojí nech nejde do lesa. Výskušala som ich urobiť, a výsledok bol celkom dobrý, všetkým chutil
:)
petkaaaaaa
No vyzerajú skvele fú klobúk dole takéto niečo dobre urobiť musel sa ocino zalizovať :P :)
evanaaa
Mamine parené buchty boli ako z vaty, odvtedy som ich nejedla, ale tú tvoju, na tanieri by som hneď zbaštila.
A darmo hľadám tú vetu, čo spomína @abdul , kto to povedal, nikde ju nevidím, alebo som slepá?
snezienka11
Neni si slepá, len som ju zrušila aby nevyvolávala ďalšie zbytočné ohlasy. Ďakujem za komentár, že by si je hneď zbaštila :)
mamina006
chcem sa spytat mam tam dat aj tu mast a aj olej dakujem vyzeraju ze mnam mnam
snezienka11
Buď dáš jedno alebo druhé. Podla toho čo máš doma. Ale odporúčam dať olej. Ak ich budeš robiť tak držím palce. :)
renka73
No poviem Ti tento tvoj recept je....hmmm.Výborný :) Robila som ich a mali úspech vraj musím robiť dvojitú dávku.Len tú masť som vynechala to ja nemusím a dala som nutelu :)))Čo ma nejviec potešilo ,že vôbec nespłasnú :))) a sú výborné aj na druhý deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia