Najobľúbenejším jedlom môjho ocina sú parené buchty. Rozhodla som sa, že tie buchty pre neho spravím. Recept som našla v jednom časopise. Napadlo mi, Zobraziť celý popisNajobľúbenejším jedlom môjho ocina sú parené buchty. Rozhodla som sa, že tie buchty pre neho spravím. Recept som našla v jednom časopise. Napadlo mi, že sa oň s vami podelím. :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Kvások: | |
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 kocka |
|
| 100 ml vlažné |
|
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 20 g |
|
| štipka |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| podľa chuti a mak na posypanie |
|
| roztopené |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme múku, cukor a droždie. Rozmiešame, a necháme vykysnúť.
- 2
Múku a cukor preosejeme. Pridáme vykysnutý kvások, soľ a vajce rozmiešané v mlieku a olej alebo bravčovú masť. Vymiesime pevné cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme štvorce, ktoré plníme lekvárom. Vytvarujeme buchty, ktoré zase necháme trochu kysnúť na doske.
- 4
Paríme v pare asi 10 minút. Hotové buchty polejeme roztopením maslom a posypeme makom a cukrom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









:)
A darmo hľadám tú vetu, čo spomína @abdul , kto to povedal, nikde ju nevidím, alebo som slepá?