Parené buchty bezlepkové
Autor receptu: ada2
Rovnako ako knedľu aj parené buchty robím z múky Schär.
2 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si spravíme kvások, keď vyjde, tak do misy dáme múku, pridáme vykysnutý kvások, mlieko, olej, vajíčko a trochu soli. Spracujeme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Cesto nevykysne tak krásne ako z bežnej múky, ale toho sa nebojte. Rozvaľkáme cesto a vykrojíme štvorce, ktoré plníme lekvárom. Urobíme bochníčky, ktoré vkladáme do hrnca s parákom. Na trochu vymastený parák uložíme 4x buchty, zakryjeme a necháme variť asi 20 minút . Potrieme maslom. Opatrne buchty vyberieme a posypeme kakaom s cukrom a polejeme maslom.