Parené buchty bezlepkové

Autor receptu: ada2

Rovnako ako knedľu aj parené buchty robím z múky Schär.

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si spravíme kvások, keď vyjde, tak do misy dáme múku, pridáme vykysnutý kvások, mlieko, olej, vajíčko a trochu soli. Spracujeme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
  2. Cesto nevykysne tak krásne ako z bežnej múky, ale toho sa nebojte. Rozvaľkáme cesto a vykrojíme štvorce, ktoré plníme lekvárom. Urobíme bochníčky, ktoré vkladáme do hrnca s parákom. Na trochu vymastený parák uložíme 4x buchty, zakryjeme a necháme variť asi 20 minút . Potrieme maslom. Opatrne buchty vyberieme a posypeme kakaom s cukrom a polejeme maslom.