Paradajkový šalát
Paradajkový šalát

Paradajkový Dakos šalát s olivami a so slaným syrom

siuuu - fotkasiuuu, 11. septembra 2019
Paradajkový Dakos šalát s olivami a so slaným syrom
Foto: Siuuu

Paradajková sezóna vrcholí, tak pridávam ešte tip na môj obľúbený letný šalát - je to taká moja variácia na krétsky Dakos šalát, ktorý je podobný známejšiemu gréckemu šalátu, ale originál sa podáva s krétskym Dakos chlebíkom a časť paradajok sa nahrubo nastrúha. Ja som pripravila takú jednoduchšiu verziu, s opečeným toastovým chlebíkom. Je to výborná ľahká letná večera. V podstate je grécka obdoba nášho paradajkového šalátu.

15 minút
príprava

Suroviny

 čerstvé
 (alebo červená cibuľa)
 (alebo kalamata olivy)
 (čerstvé alebo sušené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame pokrájané čerstvé paradajky, čierne olivy alebo kapary (nie je podmienkou) a na kolieska pokrájanú červenú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme zálievku z panenského olivového oleja a červeného balzamikového octu v pomere cca 3:1. Ochutíme soľou a oreganom.

  3. 3

    K šalátu pridáme feta syr a nasucho opečený toastový alebo iný chlebík a podávame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: