Paradajkový Dakos šalát s olivami a so slaným syrom
Foto: Siuuu
Paradajková sezóna vrcholí, tak pridávam ešte tip na môj obľúbený letný šalát - je to taká moja variácia na krétsky Dakos šalát, ktorý je Zobraziť celý popisParadajková sezóna vrcholí, tak pridávam ešte tip na môj obľúbený letný šalát - je to taká moja variácia na krétsky Dakos šalát, ktorý je podobný známejšiemu gréckemu šalátu, ale originál sa podáva s krétskym Dakos chlebíkom a časť paradajok sa nahrubo nastrúha. Ja som pripravila takú jednoduchšiu verziu, s opečeným toastovým chlebíkom. Je to výborná ľahká letná večera. V podstate je grécka obdoba nášho paradajkového šalátu.
príprava
Postup
-
1
Zmiešame pokrájané čerstvé paradajky, čierne olivy alebo kapary (nie je podmienkou) a na kolieska pokrájanú červenú cibuľu.
- 2
Pridáme zálievku z panenského olivového oleja a červeného balzamikového octu v pomere cca 3:1. Ochutíme soľou a oreganom.
- 3
K šalátu pridáme feta syr a nasucho opečený toastový alebo iný chlebík a podávame.
Tiež paradajkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu