Paradajkovo-zeleninová omáčka na cestoviny

askadaniela - fotkaaskadaniela, 10. júna 2012
6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 dl
100 g
100 g
100 g
500 g
1 ks
100 g - napr Eidam tehla

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a najemno nastrúhame. Na hlbšej panvici zohrejeme olej, osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nastrúhaný zeler, mrkvu a steriliz. uhorky. Podlejeme troškou vody, cca 1,5 decilitra, osolíme, pridáme vegetu, čierne korenie a dusíme 5 min. Pridáme pasírované paradajky - polotovar v tetrapackovom obale (COOOP Jednota :-)), podľa chuti môžeme pridať trochu nálevu z uhoriek. Ešte 5 min. podusíme. Nakoniec pridáme provensálske korenie. Polejeme pripravené porcie cestovín, posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Cestoviny, Prílohy a omáčky, Lacné jedlá, Cestoviny

Diskusia k receptu

margaretka28
@Askadaniela ,vítam ťa na vareche!! Tvoja omáčka môže byť dobrá,niekedy vyskúšam,páči sa mi že je to zo zeleninky a že tam nejdú žiadne párky a podobné voloviny.:-))
marika21
Vyskúšam túto omáčku. Všetky recepty tvoje vyzerajú veľmi dobre. Čakám na ďalšie. Postupne všetky vyskúšam. Si šikovná. *****
askadaniela
Ďakujem @marika21 :-). Šikovná je oveľa viac moja dcéra, ktorá tu pridáva recepty, ktoré buď vytvoríme spolu alebo ona sama, varenie a pečenie je jej záľuba. Táto omáčka je variabilná podľa toho, akú zeleninu má kto rád a chce skombinovať. Taktiež môžeš vyskúšať a iné bylinky ako provensálske (bazalka, rozmarín, šalvia..)Fantázii a chuti sa medze nekladú :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha