Krémový zákusok

Paradajkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v každej domácnosti teraz hotová, využite ju aj na chutný zákusok.

20
porcií
50 minút
príprava
3x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hladkú múku som preosiala, pridala som prášok do pečiva, olej, cukor, vajce a paradajkovú šťavu.
  2. Všetko som zmiesila a vypracovala nelepivé cesto, ktoré som rozvážila na tri rovnaké diely.
  3. Priamo na papieri na pečenie som každú časť cesta rozvaľkala.
  4. Všetky tri rovnako a uložila na seba aj papierom, pokiaľ sa mi vyhriala rúra na 180 °C.
  5. Cesto aj s papierom som uložila na plech a popichala vidličkou.
  6. Každý plát som piekla 6 minút, nenechajte ho piecť dlhšie, bude tvrdé a nevsaje do seba krém.
  7. Kým sa upečené pláty chladili, pripravila som krém. Zvýšila mi paradajková šťava, tak som ju zmiešala s mliekom, pridala som vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Rajnicu s uvarenou kašou som ihneď ponorila do studenej vody a vychladila. Potom som ju dala do mixéra a dobre som ju rozšľahala.
  8. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Uvarená kaša má jemne ružovú farbu od paradajkovej šťavy. Napokon som všetko spolu vyšľahala a pridala som višňový likér. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a trošku som odložila na zdobenie.
  9. Prvý plát som položila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom.
  10. Na lekvár (keď stuhol) som natrela prvú polovicu krému. Položila som druhý plát a natrela som tak isto lekvárom a druhou polovicou krému.
  11. Položila som na vrch posledný tretí plát a zákusok som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zákusok som zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.
  12. Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády, poliala som vrch a nechala stuhnúť. Zarovnala som boky a krájala horúcim mokrým nožom.
  13. Prajem vám dobrú chuť.