Krémový zákusok
Paradajkové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v každej domácnosti teraz hotová, využite ju aj na chutný zákusok.
20 porcií |
50 minút príprava |
3x6 minút na 180 °C |
Postup
- Hladkú múku som preosiala, pridala som prášok do pečiva, olej, cukor, vajce a paradajkovú šťavu.
- Všetko som zmiesila a vypracovala nelepivé cesto, ktoré som rozvážila na tri rovnaké diely.
- Priamo na papieri na pečenie som každú časť cesta rozvaľkala.
- Všetky tri rovnako a uložila na seba aj papierom, pokiaľ sa mi vyhriala rúra na 180 °C.
- Cesto aj s papierom som uložila na plech a popichala vidličkou.
- Každý plát som piekla 6 minút, nenechajte ho piecť dlhšie, bude tvrdé a nevsaje do seba krém.
- Kým sa upečené pláty chladili, pripravila som krém. Zvýšila mi paradajková šťava, tak som ju zmiešala s mliekom, pridala som vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Rajnicu s uvarenou kašou som ihneď ponorila do studenej vody a vychladila. Potom som ju dala do mixéra a dobre som ju rozšľahala.
- Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Uvarená kaša má jemne ružovú farbu od paradajkovej šťavy. Napokon som všetko spolu vyšľahala a pridala som višňový likér.
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a trošku som odložila na zdobenie.
- Prvý plát som položila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom.
- Na lekvár (keď stuhol) som natrela prvú polovicu krému. Položila som druhý plát a natrela som tak isto lekvárom a druhou polovicou krému.
- Položila som na vrch posledný tretí plát a zákusok som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zákusok som zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.
- Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády, poliala som vrch a nechala stuhnúť. Zarovnala som boky a krájala horúcim mokrým nožom.
- Prajem vám dobrú chuť.