Cestoviny

Paradajkové cestoviny s vodkou

Autor receptu: luslyy

Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a je za chvíľku hotový.

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Po uvarení si z "cestovinovej vody" odložíme asi cca 250 ml a potom cestoviny scedíme.
  2. Na panvicu nalejeme trošku olivového oleja, zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, smažíme do sklovita. K nej potom pridáme paradajkovú pastu a zmiešame s cibuľou, dusíme cca 5 minút. Pridáme 2 PL vodky a 1 kelímok smotany na šľahanie. Všetko spolu zamiešame, aby sa omáčka spojila do krémovej konzistencie.
  3. Do omáčky pridáme soľ, čierne korenie mleté a chilli vločky. Všetko dobre zamiešame dokopy. Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Do omáčky pridáme 100 g nastrúhaného parmezánu a tiež miešame, kým sa väčšina nerozpustí. Následne pridáme odloženú "cestovinovú vodu" a miešame kým sa všetko nespojí a zvyšok syra nerozpustí.
  4. Na záver už len do omáčky dáme cestoviny, zamiešame a môžeme podávať :) Pri servírovaní na vrch ešte môžeme nasypať trošku parmezánu a nadrobno nasekanú bazalku a k tomu určite aj nejaký pohár dobrého bieleho polosuchého vína :)