Cestoviny
Paradajkové cestoviny s vodkou
Autor receptu: luslyy
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a je za chvíľku hotový.
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Po uvarení si z "cestovinovej vody" odložíme asi cca 250 ml a potom cestoviny scedíme.
- Na panvicu nalejeme trošku olivového oleja, zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, smažíme do sklovita. K nej potom pridáme paradajkovú pastu a zmiešame s cibuľou, dusíme cca 5 minút.
Pridáme 2 PL vodky a 1 kelímok smotany na šľahanie. Všetko spolu zamiešame, aby sa omáčka spojila do krémovej konzistencie.
- Do omáčky pridáme soľ, čierne korenie mleté a chilli vločky. Všetko dobre zamiešame dokopy.
Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.
Do omáčky pridáme 100 g nastrúhaného parmezánu a tiež miešame, kým sa väčšina nerozpustí.
Následne pridáme odloženú "cestovinovú vodu" a miešame kým sa všetko nespojí a zvyšok syra nerozpustí.
- Na záver už len do omáčky dáme cestoviny, zamiešame a môžeme podávať :) Pri servírovaní na vrch ešte môžeme nasypať trošku parmezánu a nadrobno nasekanú bazalku a k tomu určite aj nejaký pohár dobrého bieleho polosuchého vína :)