Foto: daniella9
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg zrelé |
|
1 hrsť čerstvá |
|
1 ks väčšia |
|
2 ks strúčik |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
2-3 PL |
|
|
|
6 PL /smotana na šľahanie |
|
2 ks |
|
1 čl /červený vínny ocot |
|
1 l |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, bazalku tiež, mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame.
-
2
Do väčšieho hrnca dáme olej a zeleninu (z bazalky si odložíme asi tak 1/3), ktorú osmahneme. Cca. 20 minút, často ju miešame, treba dať pozor, aby nezhnedla. Vodu necháme zovrieť a pripravíme si zeleninový vývar.
-
3
Paradajky umyjeme a narežeme do kríža. Vložíme ich do vriacej vody a necháme chvíľku variť. Potom ich vyberieme, ošúpeme a pridáme do hrnca so zeleninou. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme pod pokrievkou dalších 20 minút.
-
4
Polievku odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť, aby bola tak horúca, že sa neobaríme. Jogurt alebo smotanu zmiešame s octom a žltkami.
-
5
Ked je polievka už správne vychladnutá, rozmixujeme ju, osolíme, okoreníme, pridáme zvyšnú bazalku a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme jogurt s vaječnými žltkami a podávame. HoTovo, Dobrú chuť:-)
, po
dakujem za upozornenie, bol to preklep:-)