Foto: mariana33
Tento recept som odkukala z relácie "S italem v kuchyni". Bez tejto omáčky si už nevieme cestoviny ani predstaviť...zdĺhavé ale super Dá sa použiť namiesto Zobraziť celý popisTento recept som odkukala z relácie "S italem v kuchyni". Bez tejto omáčky si už nevieme cestoviny ani predstaviť...zdĺhavé ale super Dá sa použiť namiesto pretlaku.
príprava
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu, mrkvu, paradajky a stonky zo zeleru na väčšie kúsky. Zavárané paradajky rozpučíme aj so šťavou.
-
2
Na oleji speníme cibuľu, mrkvu a zeler.
-
3
Pridáme paradajky a zavárané paradajky.
-
4
Necháme dusiť cca. 1 a 1/2 hodiny. Občas pomiešame.
-
5
Potom všetko prepasírujeme a vrátime späť do hrnca. Varíme ešte cca. 30 min.
-
6
Nakoniec ochutíme podľa potreby soľou a cukrom. Zjemníme maslom a pridáme celú bazalku a jemne necháme dôjsť ešte 15 min.
-
7
Hotovú omáčku naplníme do pohárikov a do každého dáme ešte jeden lístok bazalky. Sterilizujeme.
@Mariana33 mne sa tiež páči, ale zeler asi dám obyč. a dám aj stopky z vňate... miesto konzervy pridám viac rajčín... dúfam, že budem mať dosť - práve začínajú... bazalka+rajčiny spolu to je paráda
Mne sa tiez nepaci, ze do receptu isli konzervovane paradajky, teraz v lete. Rozmyslam, ze tento recept spravim, ale kupim na trhu cerstve paradajky, take masite.