Paradajková omáčka - Sugo pomodoro

Autor receptu: mariana33

Tento recept som odkukala z relácie "S italem v kuchyni". Bez tejto omáčky si už nevieme cestoviny ani predstaviť...zdĺhavé ale super Dá sa použiť namiesto pretlaku.

120 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájame si cibuľu, mrkvu, paradajky a stonky zo zeleru na väčšie kúsky. Zavárané paradajky rozpučíme aj so šťavou.
  2. Na oleji speníme cibuľu, mrkvu a zeler.
  3. Pridáme paradajky a zavárané paradajky.
  4. Necháme dusiť cca. 1 a 1/2 hodiny. Občas pomiešame.
  5. Potom všetko prepasírujeme a vrátime späť do hrnca. Varíme ešte cca. 30 min.
  6. Nakoniec ochutíme podľa potreby soľou a cukrom. Zjemníme maslom a pridáme celú bazalku a jemne necháme dôjsť ešte 15 min.
  7. Hotovú omáčku naplníme do pohárikov a do každého dáme ešte jeden lístok bazalky. Sterilizujeme.