Paradajková omáčka - Sugo pomodoro
Autor receptu: mariana33
Tento recept som odkukala z relácie "S italem v kuchyni". Bez tejto omáčky si už nevieme cestoviny ani predstaviť...zdĺhavé ale super
Dá sa použiť namiesto pretlaku.
Postup
- Nakrájame si cibuľu, mrkvu, paradajky a stonky zo zeleru na väčšie kúsky. Zavárané paradajky rozpučíme aj so šťavou.
- Na oleji speníme cibuľu, mrkvu a zeler.
- Pridáme paradajky a zavárané paradajky.
- Necháme dusiť cca. 1 a 1/2 hodiny. Občas pomiešame.
- Potom všetko prepasírujeme a vrátime späť do hrnca. Varíme ešte cca. 30 min.
- Nakoniec ochutíme podľa potreby soľou a cukrom. Zjemníme maslom a pridáme celú bazalku a jemne necháme dôjsť ešte 15 min.
- Hotovú omáčku naplníme do pohárikov a do každého dáme ešte jeden lístok bazalky. Sterilizujeme.