Paprikovo-rajčinová pomazánka fotorecept
Foto: margaretka28
Viem, že je tu veľa podobných receptov, ale mne najviac vyhovuje tento.Možno sa niekto inšpiruje.:-) Mne vyhovuje, že sa sem nedáva žiadne deko ani Zobraziť celý popisViem, že je tu veľa podobných receptov, ale mne najviac vyhovuje tento.Možno sa niekto inšpiruje.:-) Mne vyhovuje, že sa sem nedáva žiadne deko ani zelko, nemám rada tú pachuť.
Postup
-
1
Rajčiny umyjeme, prekrojíme a dáme variť.Ja so m použila tieto drobné, lebo ich mám veľa.
-
2
Necháme ich takto rozvariť.
-
3
Rozmixujeme ponorným mixérom.
-
4
Precedíme cez sitko.
-
5
Pridáme pokrájanú papriku, chilli, cibulu a soľ a za občasného premiešania uvaríme, kým paprika nezmäkne.
-
6
Ked je paprika a cibuľa uvarená, všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
-
7
Pridáme cukor, ocot a olej a za stáleho miešania necháme prísť k varu,potom naplníme poháriky a sterilizujeme 10 minút na 80 stupňov.
:-))
Mam asi pol kg cervenej ocistenej papriky, k tomu som ocistila asi 250 g cibule a rajciny som uz prvych 3 kg rozvarila na pretlak a prepasirovala. Teraz musim od oka odobrat z rajc. stavy umerne k ostatnym surovinam. Dalsie paradajky cakaju na varenie pretlaku.n Myslim ze nepokazim nic, ked rajciny budu od oka. Bolo ich povodne vo velkej rajnici asi 3 kg, po rozvareni je ich polovica. Dakujem za recept. Mam take male pohariky od losossa-drz z Nemecka, tam dam sterilizovat hotovu pomazanku.
varecha.pravda.sk/recepty/paradajkovo-kapiova-natierka-om...