Paprikovo-rajčinová pomazánka fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 21. septembra 2012

Viem, že je tu veľa podobných receptov, ale mne najviac vyhovuje tento.Možno sa niekto inšpiruje.:-) Mne vyhovuje, že sa sem nedáva žiadne deko ani Zobraziť celý popisViem, že je tu veľa podobných receptov, ale mne najviac vyhovuje tento.Možno sa niekto inšpiruje.:-) Mne vyhovuje, že sa sem nedáva žiadne deko ani zelko, nemám rada tú pachuť.

Suroviny

1  kg zrelá
1  kg zrelé
0,5  kg
5- 10  ks alebo chilli
4  pl
4  pl
2  pl
1  pl




Postup

  1. 1

    Rajčiny umyjeme, prekrojíme a dáme variť.Ja so m použila tieto drobné, lebo ich mám veľa.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme ich takto rozvariť.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixujeme ponorným mixérom.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Precedíme cez sitko.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme pokrájanú papriku, chilli, cibulu a soľ a za občasného premiešania uvaríme, kým paprika nezmäkne.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked je paprika a cibuľa uvarená, všetko rozmixujeme ponorným mixérom.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme cukor, ocot a olej a za stáleho miešania necháme prísť k varu,potom naplníme poháriky a sterilizujeme 10 minút na 80 stupňov.

    Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
presne taku som robila pred mesiacom, len ja som dala dvojnasobne mnozstvo feferoniek :-)
dajanca
už mám toľko uložených paprikových pomazánok, že budem mať čo robiť, aby som všetky otestovala a zistila, ktorá bude pre mňa TÁ PRAVÁ
:-))
marienka44
@Margaretka28 , recept prisiel vhod, prave sa nieco podoibne chystam robit. Na trhu som kupila vela rajcin /robim u druhykrat paradajkovu stavu do poharov/, takze cast rajcin by som pouzila na pomazanku umerne ku kupenej paprike. Prosim, kde sa pouziva tato natierka? Na topenicky urcite. Ale este kde ma vyuzitie? :-)
margaretka28
@marienka , u nás doma to používame aj na upečené zemiaky, alebo chlieb so šunkou a už som to použila aj ako základ na pizu, alebo na dochutenie gulášu, či omáčky na cestoviny.No a môj muž jedáva aj párky a dáva si to aj k nim, alebo na cigánsku.:-)
margaretka28
@dajanca , aj ja som dlho testovala rôzne recepty, ale u mňa vyhráva tento.:-) Sama musíš zistiť čo Ti najviac vyhovuje, každému chutí niečo iné.:-)
marienka44
@Margaretka28 , uz sa pomazanka robi. :-)
Mam asi pol kg cervenej ocistenej papriky, k tomu som ocistila asi 250 g cibule a rajciny som uz prvych 3 kg rozvarila na pretlak a prepasirovala. Teraz musim od oka odobrat z rajc. stavy umerne k ostatnym surovinam. Dalsie paradajky cakaju na varenie pretlaku.n Myslim ze nepokazim nic, ked rajciny budu od oka. Bolo ich povodne vo velkej rajnici asi 3 kg, po rozvareni je ich polovica. Dakujem za recept. Mam take male pohariky od losossa-drz z Nemecka, tam dam sterilizovat hotovu pomazanku.
sneica
robievam tiez podobnu pomazanku len pomer paradajok a papriky mam iny...a takisto nepridavam deko ani zelko...je vyborna na hrianky ...:)
marianna76
Nooo, toto by si dal môj muž... , uložím si a na budúci rok spravím, len s čili... dík
mamamagda
Recept som našla až včera, keď som potrebovala spracovať paradajky. Sú tu všeliaké recepty na pomazánky, ale vsadila som na tento. Dnes som ho uvarila a hneť aj uložila. Je najlepší aký som kedy robila.Ďakujem.
margaretka28
@mamamagda , dakujem som rada, že si z receptom spokojná, ja si tiež myslím, že je najlepší, aký som kedy robila, tak asi máme podobné chute :-)
demonika
Dobrý deň. Prosím Vás, koľko poharkov výjde z jednej dávky? Ďakujem 🍀




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia