Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Viem, že je tu veľa podobných receptov, ale mne najviac vyhovuje tento.Možno sa niekto inšpiruje.:-) Mne vyhovuje, že sa sem nedáva žiadne deko ani zelko, nemám rada tú pachuť.
Postup
- Rajčiny umyjeme, prekrojíme a dáme variť.Ja so m použila tieto drobné, lebo ich mám veľa.
- Necháme ich takto rozvariť.
- Rozmixujeme ponorným mixérom.
- Precedíme cez sitko.
- Pridáme pokrájanú papriku, chilli, cibulu a soľ a za občasného premiešania uvaríme, kým paprika nezmäkne.
- Ked je paprika a cibuľa uvarená, všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme cukor, ocot a olej a za stáleho miešania necháme prísť k varu,potom naplníme poháriky a sterilizujeme 10 minút na 80 stupňov.