Paprikovo-rajčinová pomazánka (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Viem, že je tu veľa podobných receptov, ale mne najviac vyhovuje tento.Možno sa niekto inšpiruje.:-) Mne vyhovuje, že sa sem nedáva žiadne deko ani zelko, nemám rada tú pachuť.

Suroviny

Postup

  1. Rajčiny umyjeme, prekrojíme a dáme variť.Ja so m použila tieto drobné, lebo ich mám veľa.
  2. Necháme ich takto rozvariť.
  3. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Precedíme cez sitko.
  5. Pridáme pokrájanú papriku, chilli, cibulu a soľ a za občasného premiešania uvaríme, kým paprika nezmäkne.
  6. Ked je paprika a cibuľa uvarená, všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
  7. Pridáme cukor, ocot a olej a za stáleho miešania necháme prísť k varu,potom naplníme poháriky a sterilizujeme 10 minút na 80 stupňov.