Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Výborná chuťovka použiteľná aj na Silvestra

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto je zasa jeden variabilný recept, kde sa môže použiť surové ale aj uvarené či upečené kuracie mäso, to znamená, že bude takto recyklované. Dnes som použila jeden kus surového kuracieho prsa. Pomlela som ho do misy a uložila bokom. Môžete dať aj inú kuracinu, vtedy si trocha predĺžte dobu tepelnej úpravy.
  2. Očistenú šalotku nakrájajte na drobúčko. Tu ma napadlo, ako sme v škole varenia s Eruškou25 krájali Vincenzovi cibuľu na základ do polievky. Bola mäkká a nôž tupý, kĺzala sa kade-tade, no hrôza! Doma mám mäsiara, čo dbá o ostré nože, tak som nato zvyknutá. Niekedy nás ani nenapadne, ako veľmi záleží na dobrých pomôckach a čerstvých potravinách.
  3. Umyté papriky a očistený cesnak som tiež nakrájala, cesnak na menšie kúsky.
  4. Na panvici sa mi už vtedy opekala na oleji šalotka, prihodila som aj zvyšok zeleniny a nechala ešte minútku pražiť. Pridala som pálivý paprikový krém a kečup, ostrosť si korigujte podľa svojich chutí, aby rodine chutilo. Zmes si poškrvčala ďaľšiu minútku. Ak sa vám vidí, že je mastná, to je dobre, kuracina mastnotu popije a nátierka nebude suchá.
  5. Hneď ako pridám mäso, podlejem ho troškou vody, aby sa vplyvom tepla netvorili z mletého mäsa guče, vody treba len máličko. Zmes osolím a sústavne premiešavam, kým sa odparí všetka zbytočná tekutina, to je asi 1,5 min., podľa sily plameňa.
  6. Už pridám len rozhabarkované vajíčko, premiešam a plameň vypnem.
  7. Na panvici je porcia postačujúca pre dve osoby. Podávame s čerstvým chlebom či pečivom, skvelé je to aj na hrianke. A chutí rovnako dobre v teplom ako aj studenom stave, takže sa výborne hodí aj pre hostí.