Kuracie prsia na hrianke

sovka62 - fotkasovka62, 18. mája 2012
Kuracie prsia na hrianke
Foto: sovka62

Také pohostenie "medzi", keď sa návšteva dostaví ani na obed ani na večeru a keď nechcete podávať napr. údeniny nadopované bohviečím. Nie je to fotorecept, Zobraziť celý popisTaké pohostenie "medzi", keď sa návšteva dostaví ani na obed ani na večeru a keď nechcete podávať napr. údeniny nadopované bohviečím. Nie je to fotorecept, ja som foťák nevytiahla, to mňa fotila @jerica, ktorá nám spríjemnila včerajšie popoludnie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g
250 ml
hrsť
Príloha:
8 krajcov
4 ks surové
 na opekanie mäsa a vyprážanie chleba




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky. Na panvici, mne sa najlepšie hodil vok, rozpálime olej. Mäso na ňom opražíme, osolíme, pridáme koreniny a keď je pekne opečené, frkneme naň za hrsť múky a dobre poopekáme. V pôvodnom recepte sa múka mala rozmiešať vo vode, no ešte to tak, načo, aby sa narobili hrčky? Pridáme paprikovú nátierku, podlejeme vodou,ale len tak, aby to zostalo také husté, že to z chleba nebude stekať. Pridáme aj hrášok, prehrejeme a keďže sme minuli všetky suroviny, odložíme. Bude to vyzerať asi takto:

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 1
  2. 2

    Môžete si to pripraviť pred príchodom návštevy a pred podávaním zohriať počas toho kým budete opekať chlieb. Mám písať ako sa robí chlieb, ktorý pravoverní Slováci volajú "bundáš keňír"? Tak dobre. Vajcia rozbiť do taniera, osoliť, rozšľahať, krajce chleba omočiť z oboch strán. Šupnúť na panvicu a nechať upražiť do červena. Poukladať na misu, na tú ktorú máte v dome najväčšiu, lebo aj tak bude malá a na chlieb navrstviť mäso.

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 2
  3. 3

    A pokračujeme, ďalší chlieb, ďalší chlieb.....

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec posypeme syrom. Vy si vyberte aký chcete, mňa @jerica upozornila na strúhaný Grana Padano z Lidla, odvtedy ho mám vždy doma a strúhadlo odpočíva v šuplíku.

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 4
  5. 5

    A teraz už len odneste na stôl a hrdo vypnite hruď, aby vám mali kam pripnúť metál.

    Kuracie prsia na hrianke - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Tak toto nemá chybu!!!
Rehním sa tu nad vtipným komentárom k receptu o 22.00 hod. Receptík krásny, @sovka @62 vynikajúca hostiteľka, usmiata, vidno že tam bolo veselo. Nuž .... kde sa dobre varí, tam sa dobre darí aj hosťom ako je @jerica.
radulienka
Zlaté, ako to popisuješ, úžasná rychlovka, také pohostenia mám najradšej. Keď mi príde návšteva, podám a poviem, to je od Sovky...
zvoncek
Milé @sovka a @jerica , ukladám do kk pre úvodnú fotku, ale chýba mi len posledná, kde domáca pani s návštevou konzumujú tú dobrotu,,nešlo to samospúťou, ak ste boli samé?
danielas
Pozdravujem obe naše skvelé varecháčky :-) Isto vám bolo super a debatám nielen o varení nebolo konca kraja.
aroooo
Rozmýšľam, že v mojej KK si asi otvorím chlievik s názvom ako Zlatý fond receptov z varechy a toto by tam trónilo asi na l.mieste,ďalej od sonulienky rýchle makové rožky/plnila som s lekvárom/ a susedám som hneď musela dať rcp,ďalej strúhaný kokos.koláč s krémom od diabambulky,kyslá kapusta v pohároch....všetko sú to rcp podľa môjho gusta rýchle a vynikajúce, takže popri návštevách to zdokumentujte,pridajte sem/hubatá prispeje ako napr.upratovaním v záhrade/škoda,že zážitky sa nedajú tiež sem uložiť/ a bola by z toho vééééééééľmi zaujímavá kniha, ktorá by sa asi nestratila v tom ozajstnom fonde slov.literatúry....
3sandra3
to muselo byť fakt veľmi príjemné popoludnie,,, a tie kuracie hrianky museli dobre padnúť.
modrykamen
Máš kuchárske, ale aj spisovateľské črevo, milá rovesníčka. Gratulujem.
jerica
Dievčatá , to je zážitok byť s tak perfektným človekom ako je naša varecháčka a už aj moja priteľka Evka & @sovka 62 hlavne vďaka vereche.
Musím povedať že hladná som nebola , ale tá vôňa okolo nosa bola ako keď u nás na strome tancuje holub okolo hrdličky,verte že som zbaštila hned dva ks, no ale to nebolo len o tejto dobrotke , pagáčiky a výborný koláčik , tuším kávový z varechy .
Keď sme odchádzali veru že som odchádzala nabalená ako ked vyprevádzate deti .
Vďaka @sovka tebe a tvojej polovičke , ste úžasná rodina.
sovka62
Ďakujem vám, moje milé žienky - varecháčky za milé komentáre. Teším sa že vás mám, Varecha je pre mňa úžasný fenomén, priniesla mi nové zručnosti, nielen vo varení, ale aj v obsluhe počítača a hlavne mi priniesla milých priateľov, niektorých virtuálnych (dúfam, že len dočasne a niekedy sa stretneme na živo) a viacerých aj osobne, za čo som a budem vďačná.
Som rada, že sa vám recept páči, je z Receptov zo Života a je ako stvorený pre ľudí, ktorí potrebujú navariť rýchlo a dobre.
mlska
Najšikovnejšia kuchárka a perfektná fotodokumentácia. Je mi veľmi sympatické vidieť ako jedlo pripravuje vo svojom kráľovstve kráľovná kuchárka, len mi ešte chýbajú spokojní maškrtníci a prázdne taniere. Milé obrázky a výborné recepty. Pozdravujem Vás pani Sovka.
1x jerica
dedostano
bundáš kenír si spravím hocikedy a nabudúce knemu pridám aj meso z recepísu,vďaka dedostano
mata3636
tak toto áno:) dobré jedlo+príjemní ľudia=radosť žiť. v dobrom závidím. rcp ukladám, také máme radi. musí to byť eňo-ňuňo chuť, len pre mňa radšej suchá hrianka a nie bundáš keňír, lebo môj žlčník by to ťaaažko rozdýchaval :)
sovka62
Nuž áno, aj môj žlčník si vie povedať svoje, ale ak si dovolím niečo podobné, zhltnem jednu.dve tablety Pancreolan Forte a zvyčajne skočím bez trestu.
mataliptak
tak to už hej takýto bundáš kenír , to je paráda ... u nás musí byť bundáš kenír skoro každý druhý den :-) ale s týmto receptíkom si ma uplne dostala , vyskúšam ... si velmi zlatá a šikovná ale nepochybne aj skvelá hostitelka ... prajem si stále taký úsmev na tvári a nech ti to varí aj nadalej :-)
frezia68
Milá @sovka ,naučila si ma nie len nový recept,ale dobrú náladu v ten pekný slnečný deň ste obe kuchtičky umocnili vtipom,úsmevom a preto virtuálne pripínam metál :-))))))) ešte aby dnešný hokej nesklamal,tak pekné popoludnie :-)
stacy77777
pekný recept, aj milé nafotenie, nech sa ťa stále drží optimizmus a úsmev
bambulka51
dobre si sovka navarila a teším sa s vami že ste prežili spolu dve varecháčky krásny deň a hlavne foto na mňa dobre zapôsobilo je to veľmi milé!
radulienka
Takéto komentáre sa mi páčia a nie také, keď si niektorí myslia, že musia všetko vylepšovať. Však keď sa mi nehodí, neukladám, ale ani nekritizujem. Avšak takéto vzťahy sú krásne, tak by to malo byť stále...
marienka44
@Sovka62 ,hned si mi zlepsila naladu svojim usmevom aj cez obrazovku. Este chcem pochvalit Tvoju nadhernu kuchynu. Tam sa teda vari s radostou. Urcite je robena na mieru a nie na cinziaku, ako nasa. Este raz dakujem za Tvoj usmev a recept. Ukladam do KK.
sonulienka
Ja nebudem ďakovať ale prosiť aby mi @sovka alebo @jerica alebo ktorá alebo ktorý kolvek varecháč ozval sa keď príde do BB.Ja som bola v BA na Veľkonočnú nededľu ale bolo to o držku riadna kosa snežilo a všetko bolo zatvorené a tak sme ostali len v teple doma.
sonulienka
Ja nebudem ďakovať ale prosiť aby mi @sovka alebo @jerica alebo ktorá alebo ktorý kolvek varecháč ozval sa keď príde do BB.Ja som bola v BA na Veľkonočnú nededľu ale bolo to o držku riadna kosa snežilo a všetko bolo zatvorené a tak sme ostali len v teple doma.
jerica
@sonulienka , ked pôjdeme na východ do Prešova na návštevu manželových sestier "4ks, 1ks brat" určite sa ti ohlásim na pár minúť.
A to , že sme si sadli so @sovka62 je v niečom čo je dané niekde v nebíčku, tak sme si sadli aj s @babi , @palokuchki a určite ty nebudeš výnimka,teší ma , že sa hlásiš , chodíme smer Staré hory , predtým BB obchádzame , ale minúta nás nezabije , teším sa , je to ako dar od nášHo , to sa nedá ani vysvetliť,myslím si , že je to dané aj v človeku.
sovka62
Ďakujem vám, teším sa, že som tu s vami- @sonulienka , ak budeme vo vašich končinách, určite sa ozvem.
@marienka44 , ďakujem, hlavne je dosť priestranná, aby sme sa zmestili s dcérami, keď varíme na rodinné stretnutia, alebo pečieme na Vianoce pre všetky štyri rodiny naraz. Ale, na druhej strane, zvládali sme to aj kedysi v byte, aj keď tam sme mali kuchyňu nezvykle veľkú, teda na panelák.
akeber
krááásne , milé ,,,,niet viac čo dodať :-)
cica2
@sovka62 @jerica nemáte chybu! Je to milé a velmi krásne a ešte môcť byť tak s Vami naživo, a nielen takto virtuálne ;-)....krásne fotky! :-))
babav
@sovka ,vyzeras pri tom vareni vyborne....ako dobre ,ze ta @jerica stihla odfotit. Ste milene.... obidve ;-)
palokuchki
Tento recept ma len jednu chybu. Chyba tam ta posledna fotka ako si spolu pochutnavate na tej dobrote. @sovka62 dakujem za mily, vtipny a urcite velmi chutny recept.No a @jerica za vydarene fotky. Taketo strenutia s varechacmi su naozaj velmi mile. Pri mojej poslednej navsteve na Slovensku som mala moznost navstivit niektore varechacky, mam na to krasne spomienky. Ked sa mi zase niekedy podari prijst na Slovensko, budem velmi rada ak sa zase budeme moct viaceri stretnut.
sovka62
Naozaj škoda, že nemáme aj spoločnú fotografiu. Ani neviem, ako sa to stalo, s @jericou a jej manželom sme sa stretli už viac razy a bez spoločnej fotografie so samospúšťou sme sa nikdy nerozišli. Tentoraz sme akosi pozabudli, nevadí, určite nabudúce.
sovka62
Danielka, len jeden deň chýbal, aby sme sa stretli naživo, škoda že sme nástup do kúpeľov nemohli odložiť. Keď prídeš nabudúce, určite to zorganizujeme lepšie.
medovnicek
receptík ma zaujal, taktiež šikovná, veľmi sympatická hostiteľka ma zaujala, až teraz som si všimla, že si Trnaváčka - nás vlastne delí len Biela Hora a veeeeeeeľmi som sa nasmiala tomu názvu "bundáš keňír", tak to je pre mňa novota, ale určite odteraz ten chlebík inak nenazvem:)
sovka62
@medovn íček, ďakujem, a veď sa zastav, keď sa vyberieš na druhú polovicu sveta cez Bielu horu. Mailovú adresu mám v profile.
ivanca333
vynikajúci receptík, dnes odskúšaný ( s varenými zemiačikmi - žlčník neposlúcha ), možem len vrelo odporučiť, vlastne ako všetky recepty od @sovka62. Ďakujem!
mmusska
Sovka, ty si moja záchrana, syn má bezlepkovú dietu a v mrazničke mám zbierku chlebíkov, ktoré ani mikrovlnka nevie zachrániť od "strúhankoidnej chuti", nemám odvahu ponúknuť ich nášmu Maťkovi. Tento recept chlebíky určite zachráni (zvláčni) a ešte bude zmena v jedálničku. Moc ďakujem :-).
sovka62
Veď áno, keď sa chlebík opečie vo vajci, všeličo sa zakryje, bezlepkový asi ani čerstvý nechutí zvlášť dobre. Do rozšľahaného vajca občas pridám aj strúčik cesnaku a niekedy do vajec s cesnakom pridám strúhaný syr, zmes natriem na krajček chleba z jednej strany, tou natretou vložím do oleja a druhú po otočení opečiem len holú, nenatretú, do chrumkava. Tak skúšaj, možno Maťkovi budú chutiť aj takého, držím place.
aktevi
Super recept chalani maju radi hrianky idem ich prekvapiť
petada
Ďakujem za úžasný a super rýchly receptík! Dnes som ho vyskúšala na večeru. Manžel na mňa najprv pozeral pohľadom, akože "s čím ma to chceš otráviť?".... nakoniec som ale musela chlebíky dopekať :)))
nesi
Milá sovka Tvoje recepty sú ozaj chutné chlebík robím voláme ho iba chleba smažený vo vajci na raňajky ale vyskúšam aj Tvoj s mäskom potom napíšem ako chutil
sovka62
Zatiaľ u nás chutil každému,tak veľmi dúfam, že bude aj u vás. nech sa ti vydarí.
marijanka712
@sovka62 zase niečo jednoduché, rýchle a chutné a ešte aj s pekným posedením ste kočky milé šikovné a vynaliezavé a hlavne každé stretnutie vás obohatí na duši čiže nie len žalúdok sýtý ale ale aj duša plná zážitkov..... ani Gemer nie je ďaleko.....
sovka62
Máš pravdu, Slovensko je malé, tu je všade blízko a všade krásne ( na Gemeri obzvlášť (hoci teraz by pri návšteve bolo treba vynechať Krásnu Hôrku). Ak budeš v našich končinách, ozvi sa
bosorkatt
milá @sovka62 , my tieto bundášske chleby robíme často a deti ich zbožňujú a ja som ich vylepšila, že do vajíčkovej zmesi pretlačím 2-3 strúčky cesnaku, to je potom bašta, skús, možno sa Ti bude páčiť :D
sovka62
Aj ja dávam do vajíčka cesnak, máš pravdu,je to výbornééééééé.......
kukulienka71
@sovka62 ,veľmi pekné foto,recept uložený,si sympatická zrelá dáma spolu s Jericou,dúfam,že o štvrťstoročie budem už aj ja taká rozvážna,usmievavá a šikovná ako vy.Prajem veľa zdravia!
sovka62
@kuklienka , ďakujem. A o štvrťstoročie nebudeš taká ako my, budeš lepšia, som presvedčená, že každá generácia je lepšia, ako bola tá pred ňou, pretože má iné možnosti, iné podnety.
kukulienka71
@sovka62 , zase idem robiť parené buchty, hľadám tvoj recept a pozerám na tento, fí, ako to dobre vyznie, že kuracie na hrianke...oj, už čítam ďalej, ten postup mi je povedomý, ve´d minulý týždeň som podobne robila kuraciu panvicu a tvoj recept mám presne rok uložený, len som sa k nemu ešte nedostala, len ukladám a ukladám. Ja verím, že to podvedomie funguje, niekam sa mi to tam uložilo, aj chute máme podobné:-))
A ďakujem za optimistické povzbudenie v komentári vyššie, ďalší dôvod vážiť si takto rozmýšľajúcich starších ľudí:-)
sovka62
@kukulienka moja, ďakujem. Potešila si ma. A tie recepty veru aj ja ukladám a ukladám a nestíham, ale ak hľadám niečo na bežný deň, či pre návštevu, prelistujem KK a veru sa tam vynoria skvosty. Aj keď často narazím na také, ktoré som už vyskúšala a mali úspech, nuž ale z tých sa potom stávajú stálice.
marika21
Krásna úvodná fotka. Vynikajúci recept pre hostí. Veľmi milé. KK
45678
@sovka , vdaka,super recept,super napad ako rychle pohostenie.Mala som malo roboty a zozala som velky uspech:-) odporucila som na Tvoje recepty..preto ze su realizovatelne a jeditelne.
Pekny den zelam.:-)
1x jerica
sovka62
Ďakujem za milé slová, @45678 , ptešila si ma. naposledy som to robila na Silvestra, také predpolnočné zahryznutie. Naozaj je o hotové šup-šup prekvapujúco dobré. Prajem pekný nedeľný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia