Papriková nátierka

cajika - fotkacajika, 13. augusta 2012
Papriková nátierka
Foto: cajika

Tento recept som zdedila po mojej svokre, robievam ju každoročne niekedy aj z dvojitej dávky, lebo pomazánku milujú naši chlapi a dá sa použiť Zobraziť celý popisTento recept som zdedila po mojej svokre, robievam ju každoročne niekedy aj z dvojitej dávky, lebo pomazánku milujú naši chlapi a dá sa použiť aj pod mäso na šťave. Je úplne jednoduchá a nikdy sa nedá tento recept pokaziť, takže ju zvládne aj neskúsený začiatočník.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg, aj so zrnkami
2 kg
10-15 alebo 6 ks alebo čilli papričky
2 dcl
3 dcl
1 balenie
12 dkg




Postup

  1. 1

    Cibuľu, papriku aj so zrnkami, rajčiny, feferónky prekrojíme na menšie časti a postupne pomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Papriková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Túto pomletú masu vložíme do väčšieho hrnca a pridáme ocot, olej, nakladač a cukor. Postavíme na sporák a za stáleho miešania varíme 2 hodiny na miernom ohni. Táto hmota je zo začiatku riedka ale pri miešaní sa odparuje a hustne. Zmes je uvarená keď sa asi 1/3 z hmoty odparí.

    Papriková nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Po uvarení odstavíme zo sporáka a vymixujeme na jemnú hmotu, plníme do malých pohárov a sterilizujeme 20 minút na 80 stupňoch.

    Papriková nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

sonulienka
Jéj pripomenula si mi po rokoch tento receptík, je to nsozsj výbotné robievala som to.
zdezda
:-) aj my ju obľubujeme, voláme ju ČERT :-)
afataga
robila som skoro taku istu ale bez nakladaca a polovicou oleja, my davame 40 ks feferoniek :-)
babkamt
Robievam podobnú nátierku. Vďaka za pripomenutie.
marijanka712
vydarená nátierka aj my sme ju robili bez nakladača,teraz ju robí priatelka a stačí mi z toho 2-3 flaštičky na celý rok , ktoré mi daruje priatelka a preto dnes ju už nerobím - používam ju do perkeltu do guláču pod rôzne mä sá do mäsových plniek a pod. niekto si to dá i na jrianku , alebo na maslový chlieb je to vakt dynamit ....
dandulka
robím ju presne tak ako ty, len nedávam nakladač, no a feferónky. robím z nej " pizza rožky" , zmiešam pohár nátierky s nakrájanou šunkou a nastrúhaným tvrdým syrom , prekrojím rožky a natriem zmesou a zapečiem v mikrovlnke
medovnicek
ja som podobnú robila, veľmi nám chutila, nešli tam tie semiačka, len som ju mala akúsi redšiu, vyskúšam ju urobiť podľa teba
cajika
dandulka, tie pizza rožky ma zaujali, dobrá inšpirácia, ďakujem vám všetkým za príjemné reakcie
emivarga
robím ju presne aj ja ,používam ju aj na pizzu,je dobrá aj na hrianky s cesnakom.....
ebaka
aj ja ju robím presne ako ty,len bez cukru....vždy sa zje prvá zo všetkých zavarenín...používame ju všade,kde sa dá,sme všetci na nej závislí...syn si ju varí aj v Japonsku,kde žije...odporúčam
anna321
Ja som mala recept na takúto nátierku z jedného staršieho vydania časopisu Slovenka.Pamätám si ,že tam išlo okrem nakladača aj niečo na zahustenie asi Gelfix .Ja som to varievala tiež,vždy na konci leta ,všetko som mala z vlastnej záhradky.Lenže som ten recept asi niekde stratila.Ak máte milé moje varecháčky tento recept a ste ochotné mi ho napísať budem Vám veľmi vďačná.Anna 321
acreate
Bude to asi hlúpa otazka, ale tie semiacka tam mám naozaj nechať?? Nejak sa tam rozvari?? Dakujeeeeem
nadia56
prave som dovarila paprikovu natierku, robim ju bez nakladaca a bez rajcin, nemeliem, len rozvarim a ponornym mixerom rozmixujem, na zahustenie pouzivam agar, cca na 6 litrov hmoty 2-3 cajove lyzicky agaru / tiez ho pouzivam na zahustenie lekvarov/
jujoska
tak som ju spravila aj ja: bez nakladaca - pridala som sol, viac stiplavu, polovicu oleja a musim skonstatovat, ze je tam privela cibule, jej chut vyrazne preraza. Uz ked som to mlela sa mi to nezdalo, ale som si hovorila, ked je ten recept overeny... Varila som 4 hodiny, nakolko to bolo dost riedke stale a potom premixovala ponornym mixerom. Je to dobre v konecnom dosledku, ale nabuduce dam urcite menej cibule, staci bohate polovica. A aby som nezabudla - nesterilizovala som, vriace som to plnila cez lievik do poharov a nechala zabalene v dekach vychladnut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia