Papriková nátierka
Autor receptu: cajika
Tento recept som zdedila po mojej svokre, robievam ju každoročne niekedy aj z dvojitej dávky, lebo pomazánku milujú naši chlapi a dá sa použiť aj pod mäso na šťave. Je úplne jednoduchá a nikdy sa nedá tento recept pokaziť, takže ju zvládne aj neskúsený začiatočník.
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, papriku aj so zrnkami, rajčiny, feferónky prekrojíme na menšie časti a postupne pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- Túto pomletú masu vložíme do väčšieho hrnca a pridáme ocot, olej, nakladač a cukor. Postavíme na sporák a za stáleho miešania varíme 2 hodiny na miernom ohni. Táto hmota je zo začiatku riedka ale pri miešaní sa odparuje a hustne. Zmes je uvarená keď sa asi 1/3 z hmoty odparí.
- Po uvarení odstavíme zo sporáka a vymixujeme na jemnú hmotu, plníme do malých pohárov a sterilizujeme 20 minút na 80 stupňoch.