Papriková nátierka

Autor receptu: cajika

Tento recept som zdedila po mojej svokre, robievam ju každoročne niekedy aj z dvojitej dávky, lebo pomazánku milujú naši chlapi a dá sa použiť aj pod mäso na šťave. Je úplne jednoduchá a nikdy sa nedá tento recept pokaziť, takže ju zvládne aj neskúsený začiatočník.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, papriku aj so zrnkami, rajčiny, feferónky prekrojíme na menšie časti a postupne pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  2. Túto pomletú masu vložíme do väčšieho hrnca a pridáme ocot, olej, nakladač a cukor. Postavíme na sporák a za stáleho miešania varíme 2 hodiny na miernom ohni. Táto hmota je zo začiatku riedka ale pri miešaní sa odparuje a hustne. Zmes je uvarená keď sa asi 1/3 z hmoty odparí.
  3. Po uvarení odstavíme zo sporáka a vymixujeme na jemnú hmotu, plníme do malých pohárov a sterilizujeme 20 minút na 80 stupňoch.