Panenka so zemiakovými bochníkmi

Autor receptu: redakcia

Patrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou. Rád totiž kombinujem chute. Je škoda, ak by minútka vo vašej kuchyni znamenala len obligátne soté.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na porcie, opečieme zo všetkých strán, dochutíme soľou, korením a obalíme v žĺtku a posekaných lieskovcoch.
  2. Mäso dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C doružova. Očistené zemiaky postrúhame nahrubo, osolíme, pridáme bielky, majorán a strúhanku a vypražíme na panvici na dolky alebo na ľubovoľnej panvici chrumkavé rösti.
  3. Do panvice, kde sme opekali mäso, pridáme kakao, cukor a podlejeme vývarom, môžeme pridať aj bylinky, nakoniec zahustíme studeným maslom a ihneď odstavíme.