Panenka so zemiakovými bochníkmi
Autor receptu: redakcia
Patrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou. Rád totiž kombinujem chute. Je škoda, ak by minútka vo vašej kuchyni znamenala len obligátne soté.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na porcie, opečieme zo všetkých strán, dochutíme soľou, korením a obalíme v žĺtku a posekaných lieskovcoch.
- Mäso dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C doružova. Očistené zemiaky postrúhame nahrubo, osolíme, pridáme bielky, majorán a strúhanku a vypražíme na panvici na dolky alebo na ľubovoľnej panvici chrumkavé rösti.
- Do panvice, kde sme opekali mäso, pridáme kakao, cukor a podlejeme vývarom, môžeme pridať aj bylinky, nakoniec zahustíme studeným maslom a ihneď odstavíme.