Panenka plnená korbáčikmi (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Už som mala po sviatkoch chuť na niečo diétnejšie, tak dnes som spravila toto jedlo a celkom som si pochutila.
3 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Dlhšou vareškou pomocou rúčky urobíme v panenke stredom otvor na plnenie tak, aby sme prešli až na druhú stranu. Potom ju z každej strany naplníme syrovými korbáčikmi po 2 ks. Môžeme si pomôcť aj hrubšou špajdľou, ale mne to celkom dobre išlo za pomoci ukazováka.
- Konce panenky uzavrieme pomocou špáradiel, aby nám syr nevytekal. Mašľovačkou celú panenku potrieme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme. Nakoniec pováľame v mandľových lupienkoch, zabalíme dobre do alobalu, ktorý dáme v dvojmo, konce dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla šťava. Pečieme pri 180 st.C 45-50 minút.
- Po upečení pokrájame buď na pyramídky, alebo na plátky. Ako príloha bola zemiaková kaša a malá guľatá cvikľa.