Zemiakové šišky

ancicka - fotkaancicka, 21. februára 2011
Zemiakové šišky
Foto: ancicka

Tieto šišky robievam od mládosti.Zdedila som ho od naších.Čo si pamätám vždy sme tieto šišky takto robievali a nielen počas fašiangov,ale hocikedy cez rok.

35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 dkg
3 dcl, vlažné
16 dkg, ; osupany a uvareny
5 dkg, rozpustené
1 ks
1 ks
1/2 dcl
 čerstvé (kocka)
1 PL
1 KL
 na vysmážanie
  alebo džem




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravýme múku,pridáme mlieko,na to rozmrvíme droždie,maslo,postrúhaný zemiak,vajce,žltko,rum,cukor,soľ.Všetko spolu dobré vymiesíme na vlačné cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.Vykysnúte vyvaľame na doske a rozvaľkame asi na 1a1/2 cm a vykrajújeme kolieska. Necháme podkýsnuť.Pred vysmažaním koliesko troška roztlačíme a v strede urobíme dierku.Smažíme z oboch strán do zlatista.Upečené pocukrujeme a do jamky dáme lekvár.Dobrú chuť!

    Zemiakové šišky  - obrázok 1

Diskusia k receptu

jerica
vynikajúci recept, ale mám pocit že si zabudla pridať fotopostup , ináč to nie je fotorecept:-)tvoj recept tiež si vyskúšam:-)
alexdidi
Už som vyskúšala z Varechy podľa Tatranky pridať zemiak do cesta na pirohy a bolo to výborné, tak teraz vyskúšam podľa Teba do šišiek, vyzerajú výborne....
morenajea
babenky, ja mám takú strašnú chuť na šišky... už dva týždne si na ne myslím, len keby mi ich mal kto spraviť. asi to budem musieť vyskúšať aj keď sa s kvasnicami moc nekamarátim. @Ancicka Tieto tvoje by som zjedla na posedenie :)
tothka
Tiež robím podľa takéhoto receptu a tiež som ich prednenávnom sem pridala, hlavne že všetkým čo ich vyskúšali chutia. (Šišky podľa Júlie)
cica2
krásne sa ti vydarili, šikuľka!!!
ailuj82
Super, 1. šišky čo sa mi podarili :) Iné už robiť nebudem...
ancicka
@ailij82 ,teší ma,že sa ti páčia.Ja ani iné nerobím.Je fašiangové obdobie a šišky prídu na rad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia