Palacinky
Palacinky so slivkovou náplňou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Palacinky sú obľúbeným jedlom. Dajú sa plniť všelijakou náplňou, napríklad aj slivkovou.* V období dozrievania sliviek je to jedna z možností ich využitia.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na palacinky prešľaháme metličkou a upečieme palacinky.
- Slivky vykôstkujeme, dáme do kastrólika a podlejeme vodou. Krátko podusíme, iba kým slivky nepustia šťavu (cca 3 minúty).
- V 3 lyžiciach vody rozmiešame škrob a slivky zahustíme. Odstavíme a vmiešame med.
- Na každú palacinku dáme trocha sliviek s omáčkou a prehneme na polovicu.
- Jednotlivé porcie posypeme cukrom.