Palacinky

Palacinky so slivkovou náplňou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Palacinky sú obľúbeným jedlom. Dajú sa plniť všelijakou náplňou, napríklad aj slivkovou.* V období dozrievania sliviek je to jedna z možností ich využitia.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na palacinky prešľaháme metličkou a upečieme palacinky.
  2. Slivky vykôstkujeme, dáme do kastrólika a podlejeme vodou. Krátko podusíme, iba kým slivky nepustia šťavu (cca 3 minúty).
  3. V 3 lyžiciach vody rozmiešame škrob a slivky zahustíme. Odstavíme a vmiešame med.
  4. Na každú palacinku dáme trocha sliviek s omáčkou a prehneme na polovicu.
  5. Jednotlivé porcie posypeme cukrom.